Englands GP – Kval – Bottas tager pole

Silverstone Copyright Pirelli

Kvalifikationen til Englands GP skal til at starte. Helt fremme ligger de relativ tæt, men i midterfeltet er de rigtig tætte og det kan give overraskelser til Q2. Williams må siges at være sikre på plads 19 og 20, men hvem der bliver 16 til 18 er mere tvivlsomt.

Haas og i hvert fald Kevin Magnussen burde være gode nok til Q2. Romain Grosjean har haft flere episoder denne weekend. I 90’erne snakkede man om Mansell-mania. Nu til dags hedder det Hamilton mania og Lewis Hamilton er nærmest en gud på Silverstone.

Rigtig mange kørere vælger at gå direkte på banen, da Q1 starter. Årsagen findes i det drilske og lunefulde vejr, der kan smide kaskader af vand ned på banen helt pludseligt og så tørre op igen.

George Russell
Copyright Williams F1 Team

Antonio Giovinazzi er første kører på en flyvende omgang. 1.27.710 lyder kvalifikations første timede tid, men den bliver slået af de efterfølgende kørere. Romain Grosjean er første kører  i 1.26, men også han overgås hurtigt.

De store drenge er nu også på vej på banen. Det er kun de to Mercedes-kørere, som stadig holder i pitten. Sebastian Vettel kunne ikke aktivere DRS i første DRS-zone. De to Williams er med det samme mere end et sekund efter den nærmeste modstander.

Lando Norris kører 1.26.070 imens de to Mercedes nu er på banen. Charles Leclerc smider en 1.25.628 ind i første forsøg. Lewis Hamilton kører 1.25.513 i første forsøg og burde være sikker på avancement.

Kevin Magnussen
Copyright Haas F1 Media

Med syv minutter tilbage er det Romain Grosjean og de to Racing Point, der ryger ud i Q1. Max Verstappen blander sig i toppen med tredje bedste tid. Lewis’ tid er ny banerekord og hvis regnen bliver væk, så spår jeg at kvalifikationen i Q3 ender i 1.24.

Med tre minutter tilbage er Kevin Magnussen stadig på 13. pladsen, men der er ikke længere tid til at køre i pit og lade op, så han skal være tanket til to forsøg eller banen bliver langsommere. Daniil Kvyat er nu på plads 16 med 9 tusindedele til plads 15.

Sergio Perez er sidste mand over stregen og han er så hurtig, at han sender Kevin Magnussen ned på plads 16 og ud i Q1. Skuffende for vores danske kører og vi kan godt tillade os at være skuffede over Kevins kvalifikation.

 1. Kevin Magnussen
 2. Daniil Kvyat
 3. Lance Stroll
 4. George Russell
 5. Robert Kubica
Kimi Raikkonen
Copyright Alfa Romeo Racing

Radarbillederne viser, at regnen er på vej, så de fleste kørere er på banen med det samme. Alle de store drenge er ude på medium-dæk, da det så vil være de dæk som de skal starte på i løbet i morgen. Lewis Hamiltons første tid i Q2 er 1.25.840 Charles Leclerc kører 1.25.646 og det burde være nok til at kunne køre i pit og spare på materiellet.

Sebastian Vettel kører kun en plads 8-tid og han er nødt til at tage et ekstra forsøg, hvis han skal være sikker. Pierre Gasly kører med et setup baseret på Max Verstappens og det ser ud til at fungere. Det er Gaslys bedste weekend i år indtil videre, specielt set i forhold til Verstappen.

Carlos Sainz
Copyright McLaren Media

Med to minutter igen er Alexander Albon en tiendedel fra Nico Hulkenberg på plads 10. Romain Grosjean er nede på plads 15 næsten to sekunder efter. Romain Grosjean forbedrer sig til plads 12, men begge Alfaer forbedrer sig og Sebastian Vettel bliver presset ned på plads 11.

Han skal dog lige over målstregen og køre femtebedste tid. Carlos Sainz ryger ud, men er under to tiendedele fra Lando Norris.

Charles Leclercs tid i 1.25.546 er ny banerekord.

Plads 11 til 15 blev:

 1. Antonio Giovinazzi
 2. Kimi Raikkonen
 3. Carlos Sainz
 4. Romain Grosjean
 5. Sergio Perez.
Fanrejser er på Silverstone
Copyright Martin Bjerg

Q3 går i gang og kørerne er på banen. Lewis Hamilton sætter med det samme en ny banerekord, men overgås af Valtteri Bottas, der kører 1.25.093. Lewis lavede dog en fejl på sin omgang.

Ingen af de to Ferrarier kan køre op mod Mercedes i første forsøg og må i første omgang tage til takke med at have en kører efter hver Red Bull-kørere.

Vores venner fra Fanrejser er på banen og de fortæller, at det småregner i Stowe og Vale. Lige nu er banen dog så varm, at smådryppene ikke gør noget for banen.

Pierre Gasly
Copyright Red Bull Contentpool

Lando Norris og Alexander Albon har med fire minutter tilbage ikke sat nogen omgangstid, men Lando Norris er i gang med at sætte en tid, der sender ham på plads otte. Albon er 10’er.

2½ minut tilbage og nu kommer alle bilerne på banen. Lewis Hamilton har taget pole position seks gange i alt og de sidste fire år i træk. Tv-billederne fokuserer naturligvis på Lewis Hamilton. Han tager Copse med 295.9 km/t. Hamilton kommer ind seks tusindedele efter Valtteri Bottas.

Charles Leclerc kommer ind 79 tusindedele fra Bottas. Sebastian Vettel kommer til at starte efter begge Red Bull-racere.

Valtteri Bottas og Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG

Top 10 blev:

 1. Valtteri Bottas
 2. Lewis Hamilton
 3. Charles Leclerc
 4. Max Verstappen
 5. Pierre Gasly
 6. Sebastian Vettel
 7. Daniel Ricciardo
 8. Lando Norris
 9. Alexander Albon
 10. Nico Hulkenberg