Ungarns GP – Sejr nummer 12 til Red Bull

Det eneste uheld, der ramte Max Verstappen søndag. Copyright Red Bull Contentpool

Ungarns GP blev endnu en sejr til Max Verstappen. Kombineret med Sergio Perezs to sejre tidligere i år, så har Red Bull vundet sæsonens 12 første løb, hvilket er ny rekord. Den tidligere rekord havde McLaren, da de i 1988 vandt 11 løb i træk.

Netop McLaren havde et rigtig godt løb. Både Oscar Piastri, Lando Norris og Red Bulls Max Verstappen kom forbi pole-mand Lewis Hamilton igennem de første sving. Lørdagens største overraskelse Guanyu Zhou missede starten fra p5. Han faldt igennem feltet og ramte Daniel Ricciardo, der endte med at ramme en Alpine, der så ramte den anden Alpine. Begge Alpine ude i første sving.

Starten på Ungarns GP
Copyright Red Bull Contentpool

Det gav den kinesiske kører en fem sekunders tidsstraf og dermed var den flotte kvalifikation og chancen for point forbigået. Lewis Hamilton undskyldte med det samme til pitten, at han bommede starten.

Carlos Sainz startede på soft-dæk. Han startede p11 og kom hurtigt op til Charles Leclerc. Trods bedre dæk fik han ikke lov at komme forbi.

Første sving
Copyright Red Bull Contentpool

Første pitstop-runde startede før omgang 10, men der kom først rigtig gang i pitstoppene nogle omgange senere. Sergio Perez startede fra p9 og startede sin opkørsel gennem feltet. Lando Norris kom forbi Oscar Piastri under pitstoprunden og trak fra. Max Verstappen gik i pit på omgang 24. Han kørte på Medium og omgangen efter kom Sergio Perez, der kørte på medium.

Lewis Hamilton kom forbi George Russell efter sit pitstop ved hjælp af en teamordre fra pitten. Lewis brokker sig dog over manglende topfart. Efter pitstoppet gik Sergio Perez i angreb på Carlos Sainz og George Russell og gjorde kort proces. En lille smule sværere i overhalingen på George Russell, hvor han måtte vente til sving 3 for at komme forbi.

Max Verstappen foran Oscar Piastri
Copyright Red Bull Contentpool

George Russell skiftede til Medium-dæk på omgang 29 og begyndte sin optur igennem feltet. Nico Hulkenberg, har som det plejer at være hos Haas, svært ved at bevare sin position. Kevin Magnussen lå længe et par sekunder efter Nico, men ikke overraskende gik der Haas i den.

Charles Leclerc var utilfreds med pitten. Et dårligt pitstop gjorde, at Carlos Sainz var kommet forbi. Det rettede Ferrari dog op på under anden pitstoprunde. Selv om de ikke var specielt langsomme ved Carlos Sainzs pitstop, så kom Charles Leclerc forbi efter begge køreres anden pitstoprunde. Charles Leclerc fik senere fem strafsekunder for at have kørt for stærkt i pitten. 0.7 km/t skulle ende med at koste en placering til George Russell.

Sergio Perez startede foran Nico Hulkenberg
Copyright Red Bull Contentpool

Kevin Magnussen kunne ikke holde kadencen. Dækproblemerne som Haas lider af, viste sig igen og Kevin faldt igennem feltet til sidstepladsen blandt de kørende. Kun fordi Logan Sargeant spandt på næstsidste omgang og kørte i pit, sluttede Kevin ikke sidst, men det kunne han ikke bruge til noget.

Sergio Perez og Oscar Piastri gik i pit på samme omgang til anden pitstoprunde. Mexicaneren brugte ikke lang tid på at komme forbi Piastri og satte jagten ind på Lando Norris. Lewis Hamilton fik også fart på sin Mercedes sidst i løbet og kørte sig forbi Oscar Piastri og kom indenfor få sekunder af Sergio Perez, der opgav muligheden for at hente Lando Norris.

På omgang 65 af 70 gjorde George Russell det onde ved Carlos Sainz, og han kørte sig hurtigt indenfor de fem sekunder på Charles Leclerc.

Oppe i front var der ingen tvivl om vinderen. Max Verstappen tog sin sejr nummer 44 og Red Bulls 12. i træk i denne sæson. Nu venter Spa-Francorchamps og Belgiens GP næste weekend. En weekend med sprintløb, så kvalifikation fredag aften til søndagens løb, og shootout lørdag til sprintløbet.

Det provisoriske resultat af Ungarns GP blev:

Ungarns GP 2023 – løbet