Regnen reddede Bottas

Første sving Ungarn 2021 Copyright Red Bull Contentpool

Valtteri Bottas gjorde sig meget uheldigt bemærket i søndags, da han i søndags blokerede sin Mercedes og via kontakten med Lando Norris’ McLaren satte gang i en dyr omgang bilbowling.

En forseelse som han efterfølgende fik fem strafplaceringer for til Belgiens Grand Prix. Han har siden undskyldt til Lando Norris og Sergio Perez, og Mercedes teamchef har på Instagram undskyld for uheldet, der handicappede Max Verstappens bil i en grad, så han dårligt kunne overhale en Haas.

Den finske kører skal dog takke vejrguderne for, at straffen ikke er markant hårdere. Han kumme være blevet den første kører siden Romain Grosjean i 2012, der fik en løbskarantæne. Havde det sket på en tør bane…

Det siger FIA løbschefen Michael Masi i et interview.

“Man kan muligvis sige, at hvis det havde været tørt og det samme skete, så ville det nok have været en langt hårdere straf.”

Vi skal dog ikke forvente hårdere straffe bare fordi det ramte daværende VM-førende Max Verstappen.

“Som vi har sagt før, det er ikke udfaldet, men selve episoden.”

“Begge episoder (Bottas og Stroll, red.) blev målt på deres effekt og det blev vurderet, at det var ikke en trepladsstraf. De kan uddele tre strafplaceringer, fem placeringer, 10 placeringer, en pitlane-start eller hvad de ellers vurderer episoden til.”

“Det blev vurderet på basis af episoden, ikke udfaldet.”