Intet hollandsk GP i fremtiden?

Konstant opbakning til Max Verstappen Copyright Red Bull Contentpool

Hollands GP 2021 var en kæmpe succes. Fuldt hus og helt udsolgt. Det samme er 2022 og det forventes, at 2023 også bliver det, men hvad med 2024? Problemet er, at kontrakten kun gælder til 2023.

Problemet er, at løbet på Zandvoort ikke nyder regeringsopbakning, så der skal billetsalg og sponsorer til at sikre overlevelse, og hvad vil Liberty Media kræve for at lade hollænderne hylde Max Verstappen på hjemmebane?

Zandvoort banechef Robert van Overdijk udtaler til ‘De Telegraaf’:

“Det er helt sikkert ikke så nemt som A-B-C. Vi er ikke der endnu bare med billetsalget.”

“Vi er et 100 privatfinansieret event, så vi har også behov for sponsorernes støtte.”

Sebastian Vettel
Copyright Aston Martin Racing

“Zandvoort kommune er også det eneste regeringsparti, der har været positiv fra dag ét, så det er naturligvis vigtigt for os, at det forbliver tilfældet. Alle disse snakke er allerede begyndt, men vi må ikke glemme, at vi kun har arrangeret dette event en gang.”

“Hvis det er op til Formel 1, så ville vi med det samme underskrive en ny kontrakt, men vi er ikke Bahrain. Vi kan ikke skrive frem til 2036.”

“Vi har ikke en regering, der støtter os hvert år – Vi er nødt til arrangere alt selv.”

Max Verstappen-fans
Copyright Red Bull Contentpool

Optimismen er dog at finde hos Robert van Overdijk.

“Det ser positivt ud på alle fronter. Vi har aftalt med FOM, at vi vil komme med mere klarhed omkring 1. november, så lad os gennemføre den anden udgave af dette event først.”

Til avisen ‘Algemeen Dagblad’ sagde Robert, at en toårig kontraktforlængelse ser godt ud.

“Vi er i en fantastisk position. Alle har rost os, men vi er nødt til at holde begge fødder på jorden. Vi har kun et løb, hvis det er 100% finansieret.”

Max Verstappen-opbakning
Copyright Red Bull Contentpool

Samtidig kommer Jan Lammers, chefen for hollandsk GP, med en advarsel til gæsterne på banen. Til ‘Nu.nl’ udtaler han:

“Hvis du er fuld og larmende på pubben, så bliver du sparket ud. Det er ikke anderledes på Zandvoort, men Max har udtalt sig om det, så jeg forventer sund fornuft fra fansene.”