Vil have udskudt 2021-reglerne

Daniil Kvyat Copyright Red Bull Contentpool

Hvis det står til de 10 hold i Formel 1, så får vi ikke de nye biler til næste år. I stedet skal de komme i 2022 og de nuværende biler fortsætte nærmest uændret næste år.

Det er naturligvis Corona-virussen, der er skyld i ønsket om en udskyldelse, der nyder opbakning fra alle hold undtagen Ferrari. De ønsker tid til at tænke sig om. Det hænger sammen med, at en fastfrysning af bilerne vil gøre det sværere for Ferrari at rette de fejl, som SF1000 har.

Med et fastlåst reglement får holdene mere tid til at fokusere på 2021-bilerne og samtidig mere tid til at udvikle aerodynamisk på de nuværende.
Copyright Williams F1 Team

Hele det mekaniske setup som chassis, gearkasser m.m. vil blive fastlåst. Dermed er det kun den aerodynamiske side af bilen, der kan udvikles på.

Umiddelbart en god ide og så vil 2021 komme ind under budgetloftet, men også fordi holdenes indtægter er afhængige af antallet af løb, der bliver gennemført. Færre løb, færre penge.

Torsdag mødes teamcheferne med FIA og Liberty Media over en telefonkonference, hvor man vil diskutere det yderligere inklusiv en ny kalender for 2020.