FE: McLaren bliver nyt hold i Formel E

Carlos Sainz Copyright McLaren Media

Når sæson 9 begynder i slutningen af 2022, så bliver det med McLaren som et af de 12 tilladte hold på gridden. Samtidig indfører Formel E den nye Gen.3-bil, som får nogle flere muskler at arbejde med.

Flere kræfter, større batterier, hurtigere opladning og lettere biler samt indførelsen af “et budgetloft”, så man kan forhindre omkostninger på den tekniske og finansielle side i at løbe løbsk.

Allerede efter sæson 7 siger vi farvel til Audi og BMW, så der er to ledige pladser i mesterskabet, der er begrænset til 12 hold.

Udover Formel 1 og Indycar, så forventes det at McLaren også går ind i sportsvognsverdenen og bygger en bil til Hypercar-klassen samtidig med, at de nu også vil gå helhjertet ind i Formel E.

Formel E’s bagmand Alejandro Agag udtaler:

“McLaren Racing har sikret en mulighed for at slutte sig til Formel E-gridden fra Gen3, er et bevis på den igangværende virkning af vores sport. Med nogle af de mest berømte navne inden for motorsport, der allerede konkurrerer i Formel E, er vi begejstrede over, at McLaren Racing har besluttet at undersøge en potentiel adgang til formel E. “