Corona ændrer ikke noget – Aston Martin i F1 næste år

Lawrence og Lance Stroll Copyright Racing Point F1 Team

Pressemeddelelsen kom igår, men på grund af datoen valgte vi ikke at lægge artiklen op. Aston Martin kommer til Formel 1 næste år.

Det er sikkert efter et aktionærmøde mandag, hvor det også blev bekræftet, at Lawrence Stroll bliver formand for Aston Martin og Aston Martin etablerer sit eget fabrikshold.

Umiddelbart kommer der ikke de store ændringer i forhold til det nuværende Racing Point. Det bliver samme base ved Silverstone-banen, men naturligvis med nye skilte og et nyt farveskema.

Argumentet for at gå helhjertet i Formel 1 er for at genopbygge Aston Martins brand. Formel 1 er stadig motorsportens største klasse. Den store viden fra Formel 1 vil blive delt med mærkets ingeniøreri Gaydon, England og den viden skal bruges i udviklingen af nye Aston Martin-modeller, der går i retning mod centermotoriserede biler fremfor frontmotorer.

Lawrence Stroll udtaler

”Et brand med Aston Martins stamtavle og historie skal konkurrere på det højeste niveau af motorsport. Jeg synes, det er det mest spændende, der er sket i den seneste periode i Formel 1, og det er utroligt spændende for alle interessenter i sporten, især fansene.”

Jeg kan ikke tænke på et bedre navn til et Formel 1-hold.”

Sergio Perez
Copyright Racing Point F1 Team

Vores investeringsstrategi placerer Formel 1 som en central søjle i den globale markedsføringsstrategi, og det giver perfekt mening at omdøbe Racing Point til dette formål. Aston Martin har konkurreret med succes i forskellige klasser af motorsport gennem sin historie, men vi har nu en mulighed for at skabe et fabriksteam i Formel 1.”

“Det globale spotlight i Formel 1 er uden sidestykke, og vi vil udnytte denne rækkevidde for at vise Aston Martin-brandet frem på vores vigtigste markeder. ”

Den viden som Racing Point/Aston Martin har skal bruges til at hjælpe Aston Martins bilproduktion.

”Dette er en anden vigtig del af strategien. Formel 1 hjælper ikke kun med at løfte brandet, det åbner muligheden for teknologi-overførsel. Jeg er utroligt begejstret over at se, hvilken teknologi der kan filtreres fra racingprogrammet ind i sportsvognene.”

Lance Stroll og Sergio Perez skal begge have en kontrakt gældende for 2021
Copyright Racing Point

Dette vil især være relevant for de centermotoriserede biler, der lanceres i fremtiden. Der vil være et ægte samarbejde for at sikre, at vores sportsvogne også deler DNA fra vores succes på banen. ”

Hvad kommer der til at ske de næste 12 måneder?
”Gruppen af mænd og kvinder i Silverstone er ægte racere, og deres beslutsomhed og ånd er en af de vigtigste grunde til, at jeg investerede i Formel 1-holdet. Efter 30 år (Aston Martin startede som Jordan i 1991, red.) fortjener de denne mulighed for at repræsentere dette legendariske brand.”
Vi fortsætter med at investere i teamet for at give alle de nødvendige ressourcer, og vi vil se fordelen ved denne indsats i år som Racing Point. Med Aston-navnet kommer der mere pres og forventninger. Vi bliver nødt til at være konkurrencedygtige fra starten.”
“Jeg er ikke i tvivl om, at teamet i Silverstone vil komme til udfordringen og gøre Aston Martin-navnet stolt.”
Nu bliver det spændende at se om Racing Point når at vise deres bil frem inden de bliver til Aston Martin.