Bør Miamis GP blive et aftenløb?

Charles Leclerc foran Kevin Magnussen Copyright Pirelli

Miamis Grand Prix har været to store succeser i de to år det er blevet kørt, men det er også et varmt løb, et rigtigt varmt løb. Derfor overvejer man at gøre løbet fra et dagsløb til et aftenløb med lavere temperaturer.

Tom Garfinkel, der både er Miami GP-arrangører og præsident samt CEO for NFL-holdet Miami Dolphins, udtalte i weekenden.

“Vi har haft nogle samtaler omkring potentielt at gøre dette.”

Man kan ikke bare flytte løbet til et andet tidspunkt, hvor der er køligere temperaturer. Stadionet bliver brugt til amerikansk fodbold i en stor del af året.

Miami International Autodrome
Copyright Pirelli

“Det er klart på dette tidspunkt af året, at vejret er lidt uforudsigeligt. I år har det været rimelig pænt, og vinden har hjulpet en del, men sidste år var det ualmindeligt varmt.”

Ved at køre løbet om aftenen vil temperaturerne være køligere til fordel for de mange tilskuere. Men rykker man løbet flere timer, så vil det ramme os europæiske tv-seere, der vil skulle se løbet natten til mandag.

Tidligere har vi europæere altid været forkælede, men med amerikanske ejere, så kan det være vi igen skal tidligt op til de østlige løb og sent i seng ved de amerikanske løb.

“Der er flere faktorer, som spiller ind, med F1 og TV, så vi er nødt til at veje alt dette op, men vi er åbensindede.”