Lewis Hamilton løber med overskrifterne

Lewis Hamilton, George Russell og Mick Schumacher Copyright Mercedes AMG

Det er Lewis Hamilton, der løber med alle overskrifterne forud for Monacos Grand Prix. Rygter eller ej, så skriver flere medier at Ferrari skulle være klar med vanvittige 40 millioner pund til Mercedes-Benz-køreren.

Det kan lade sig gøre fordi Lewis står uden kontrakt for 2024, og der ikke rigtig er kommet i gang med de indledende forhandlinger med Mercedes omkring en kontraktforlængelse.

Lewis Hamilton har tidligere meldt ud, at han ville slutte karrieren hos Mercedes, men han havde nok ikke regnet med to år på bagsmækken af Red Bull og tildels Ferrari/Aston Martin.

Charles Leclerc
Copyright Ferrari Media

Ferrari omvendt har behov for at vende den synkende skude. De har ikke vundet kørernes mesterskab siden 2007 og konstruktørmesterskabet siden 2008. Hver gang det ser nogenlunde ud, så går der Ferrari i den, og korthuset falder sammen.

Charles Leclerc har i år haft overhånden hos Ferrari, men også lavet nogle graverende fejl. Carlos Sainz virker til at køre uden selvtillid, og med en svær bil så er tendensen selvforstærkende.

Michael Schumacher havde ry for at være en meget velbetalt herre, men hvad man betalte for tyskeren fik man igen i mindre udvikling. Hvordan hænger en så stor kontrakt sammen med budgetloftet, tænker du måske?

Kørerne og de vigtigste personer på holdet, står udenfor budgetloftet, så kæmpelønninger er mulige. Af samme grund arbejder FIA og Formel 1 på at indføre et lønningsloft, hvilket kørerne naturligvis er imod.

Når man så ser på rygtemøllen, så er det ikke længere kun Nyck de Vries, der skal passe på ikke at brænde nallerne. Også Logan Sargeant har fået besked på at levere hos Williams, og her står der en sulten Mercedes reserve i form af Mick Schumacher klar til at overtage.

Logan Sargeant
Copyright Pirelli

Lando Norris er under kontrakt med McLaren, men sættes lidt i forbindelse med Mercedes, hvis Lewis Hamilton forlader holdet til fordel for Ferrari. Det kan så give plads til Alex Palou, der er Formel 1-delens reservekører, mens han kører for Chip Ganassi Racing i USA.

Charles Leclerc er nævnt i en byttehandel med Lewis Hamilton, Carlos Sainz nævnes ikke rigtig nogen steder, hvis han skulle forlade Ferrari, og hvad med det kuld af F1-juniorer som kører i F2 i år. Naturligvis er der også Mick Schumacher som en mulighed hos Mercedes, hvis Lewis forlader Mercedes.

Det vil have den ironiske vinkel, at Lewis Hamilton overtog Michaels sæde hos Mercedes, og nu ville det være Michaels søn som overtog for Lewis. En tysk kører på et tysk hold er ikke dårligt.

Rygterne er mange, måske bliver vi en lille smule klogere i Monaco, men forvent det ikke.