Anm: Project Cars 3 – En anderledes oplevelse

Project Cars 3 Copyright Slightly Mad Studios

For en måned siden udkom Project Cars 3. De to første udgaver var noget nær hardcore sim-racerspil, men i nyeste version er skiftet flyttet over i en mere simcade-stil. Det betyder, at spillet er blevet mere arcade-orienteret, men stadig har elementer af simulator over sig.

De første to spil var nærmest uspillelige på et joypad og krævede rat og pedaler for at fungere bedst. Derfor har programmørerne netop haft fokus på at gøre spillet mere tilgængeligt for den almene spiller. Umiddelbart en opgave de har løst for spillet er blevet nemmere at køre med et joypad, men samtidig er der gået på kompromis med køreoplevelsen med kører og pedaler.

Project Cars 3
Copyright Slightly Mad Studios

Fælles for alle spil er masser af baner og biler. Jeg tror de færreste har kørt alle baner og køretøjer, og det kommer nok heller ikke til at ske med denne udgave, men spillet er helt klart nemmere at gå til for den almindelige gamer.

Grafikken er flot og det første man støder på er Corvette C8.R. En bil som ikke har været tilgængelig i andre spil tidligere.

Project Cars 3
Copyright Slightly Mad Studios

Der er mange muligheder i spillet, men det er karrieredelen og efterfølgende multiplayer, der får min største opmærksomhed. Løbene er delt op i udfordringer som f.eks. 7 rene overhalinger, opsamling af et vist antal XP og lignende.

Bilerne kan opgraderes, så man kan starte med en gaderacer og slutte med en bil, der kan konkurrere i langt større klasser. Det giver lidt ekstra sjov, så man ikke bare sparer sammen til en større bil, men rent faktisk udfordrer bedre biler i ”gaderaceren”.

Der er masser af udfordringer i spillet, men det er så markant anderledes de to tidligere spil, at det slet ikke kan sammenlignes. Det har mere tilfælles med spil som Need for Speed: Shift-spillene end Project Cars 1 og 2.

Project Cars 3
Copyright Slightly Mad Studios

Det skal nok finde sin fanbase, men jeg indrømmer gerne, at jeg er mere til simracere som GT Sport og Forza Motorsport, selv om rFactor 2- og iRacing-spillere ikke vil kalde det for ægte simulatorer, end de mere farvestrålende arcadespil, som jeg delvis vil sætte Project Cars 3 i.

Så din spillestil bestemmer om spillet er noget for mig. Hvis jeg skal vælge mellem mine spil, så er det ikke.

Project Cars 3
Copyright Slightly Mad Studios

Som skribenten fra IGN Nordic skriver:

“Project CARS 3 is easy to pick up and play but impossible to recommend to Project CARS 2 fans.”

Spillet er testet på en Sony PlayStation 4 Pro. Tak til Lemne Burgt fra Namco Bandai for anmeldereksemplar.