WS: Welcome to Miami

W Series-feltet i Miami 2022 Copyright Formula E

Det er ikke kun Formel 1, der skal køre på den nye Miami International Autodrome. Også kvindeserien W Series, der begynder deres tredje sæson skal køre på banen i en weekend, som byder på både runde 1 og runde 2.

Det vil sige løb både lørdag og søndag inden de 14 dage senere er i Europa, når det spanske Formel 1-grand prix køres på Circuit de Barcelona-Catalunya.

18 piger stiller til start fordelt på ni hold. Det ene er et akademi-hold, hvor de yngste er på. Det vil sige Bianca Bustamante og Juju Noda (datter af ex-F1 kører Hideki Noda og dansk F4-deltager, red.). De to piger er garanteret to år i klassen, der udmærker sig ved, at ingen af pigerne har penge med.

De er udvalgt gennem flere tests og analyser. Tidligere har Michelle Gatting testet i W Series, men har begge gange valgt GT-vejen og Iron Dames fremfor W Series.

Jamie Chadwick er regerende mester. Hun tog både sæson 1 og sæson 2-mesterskabet og kører i år for det nye Jenner Racing. Ayla Agren fra Norge er reservekører og klar til at træde til, hvis en af pigerne bliver forhindret.

Jamie Chadwick vandt COTA og mesterskab
Copyright W Series

Team/Kører-listen ser således ud.

Click2Drive Bristol Street Motors Racing W Series Team: Alice Powell (UK, 29) og Jessica Hawkins (UK, 27)
CortDAO Racing W Series Team: Fabienne Wohlwend (LIE, 24) og Marta Garcia (ESP, 21)
Jenner Racing: Jamie Chadwick (UK, 23) og Chloe Chambers (USA, 17)
Puma W Series Team: Emma Kimiläinen (FIN, 32) og Tereza Babickova (CZE, 19)
Quantfury Racing W Series Team: Nerea Martí (ESP, 20) og Belén García (ESP, 22)
Racing X: Abbi Pulling (UK, 19) og Bruna Tomaselli (BRA, 24)
Scuderia W: Sarah Moore (UK, 28) og Abbie Eaton (UK, 30)
Sirin Racing W Series Team: Beitske Visser (NED, 27) og Emely De Heus (NED, 19)
W Series Academy: Bianca Bustamante (PHI, 17) og Juju Noda (JPN, 16)
Reservekører: Ayla Agren (28, NOR)

Flere piger er tilknyttet Formel 1-hold. Jessica Hawkins er tilknyttet Aston Martin. Abbi Pulling Alpine Racing. Alice Powell er også tilknyttet Alpine Racing, men hun er i en talentspejder- og mentorrolle.

Jamie Chadwick er stadig tilknyttet Williams Racing. Det er uklart om hun også er tilknyttet Aston Martin (mærket, ikke holdet) og hun var sidste år tilknyttet Veloce Racing i Extreme E.

W Series kan ses på Viaplay.