F1 burde have reddet W Series

Podiet i Singapore i W Series - Beitske Visser foran Alice Powell og Marta Garcia Copyright W Series

Rygterne sagde det, og virkeligheden bekræftede det. W Series måtte lukke sæsonen ned to runder før tid, da pengestrømmen var løbet tør. Der manglede to runder, som skulle være kørt sidste weekend i USA og denne weekend i Mexico.

Det burde de stadig have været, siger Mercedes’ Lewis Hamilton. FIA og Formel 1 skulle have betalt for de sidste to runder af mesterskabet. Om ikke så for at sikre supportløbene til COTA og Mexico City, men også for at vise, at man tager kvinderne alvorligt.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes EQ

Lewis Hamilton udtaler:

“De fremhæver det ikke nok det store arbejde de har gjort.”

“Jeg mener vi er nødt til at gøre mere, og med organisationen, med Formel 1 og Liberty, der gør det så godt, så er det ikke meget for dem at hjælpe dem.”

Ordene faldt i weekenden, og læser man kommentarerne på de sociale medier, så er der mange som nævner, at Lewis selv kunne have hjulpet med den pengetank han har opbygget efter 15 år i Formel 1.

Har vi set W Series for sidste gang til fordel for en ny pigeserie fra Formel 1 selv?
Copyright W Series

Den manglende hjælp til W Series kom dog også frem sidste weekend. Formel 1 barsler tilsyneladende med deres kvindeserie, lad os kalde den FW4, i fremtiden. Rygterne snakker om F4-biler, hvor W Series kører “gamle F3”-biler, og en aldersgrænse fra 16-19 år.

Allerede her er en stor del af W Series udelukket på aldersgrænsen. Hvad der er rigtigt, hvad der er rygter, må vi vente at se, men W Series håber selv, at en kapitalindsprøjtning kan sikre klassens overlevelse næste år.