Steiermarks GP – Hamilton tog let sejr

Lewis Hamilton vandt Steirmarks GP Copyright Mercedes AMG

Det er blevet tid til andet løb i kalenderen efter sidste uges østrigske grand prix. Denne gang er det Steirmarks GP, men det bliver stadig kørt på Red Bull Ring. Det skal dog ikke ses som Østrigs GP nummer to, så nationalsangen for grand prixet blev i stedet for det regionale kvæd for Steirmark regionen.

Lørdag blev jo en ren regnvejrspantomine, hvor FP3 blev aflyst og kvalifikationen udskudt, men kvalifikationen gav et par overraskelser på den regnvåde bane, hvor George Russell og Williams starter fra plads 12 og Sergio Perezs pink Mercedes ikke kom ud af Q1.

Der var dog også et par episoder under kvalifikationen, der endte med tre strafplaceringer til Charlec Leclerc for at være kørt i vejen for Daniil Kvyat. Antonio Giovinazzi har fået fem strafplaceringer for at have udskiftet gearkassen, og senest skal Romain Grosjean starte fra pitlanen, som straf for at Haas’ mekanikere arbejdede ud over den tilladte tid.

Optakten til Steirmarks Grand Prix
Copyright Red Bull Contentpool

Måske en fordel at starte fra pitten, når man alligevel starter blandt de bagerste på gridden, så man fjerner risikoen for at blive involveret i et førstesvings-harmonikasammenstød.

Der er frit valg på dækfronten, da kvalifikationen som bekendt blev afviklet i regnvejr og der er ikke mange, men dog flere kørere som starter på mediumdækkene fremfor softdækkene.

Kan vi komme igennem første sving uden crashes. Starten så god ud, men de to Ferrarier gik fra slemt til værre, da Charles Leclerc bummer sving tre og kører indover kerben, der løfter Ferrarien, der ryger over i hodkammeraten Sebastian Vettel  og smadrer hans bagvinge.

En tur i pitten for en ny forvinge til Charles Leclerc og Sebastian Vettels skade er så stor, at han bliver trukket ud af løbet. Safety car må dog på banen, da der ligger en halv bagvinge på stykket ned mod sving fire. Kevin Magnussen har lavet en af sine klassiske gode starter og han ender med at køre forbi George Russell, der senere fejlbremser sig en tur ud i gruset. Han kommer dog tilbage på banen, men er nu et godt stykke efter de andre kørere.

Starten på Steiermarks GP
Copyright Pirelli

Carlos Sainz har beholdt sin tredje startplads, men bliver presset voldsomt af Valtteri Bottas, der på omgang seks kommer forbi McLaren-køreren. Charles Leclerc bliver trukket ud af løbet på grund af skade på Ferrarien. Hvem der dog var en flue på væggen til debriefingen.

Daniel Ricciardo er startet på medium og kalder ind til pitten, at han er hurtigere end Esteban Ocon. I første omgang kommer han dog ikke forbi. Alex Albon overhaler på omgang 9 Carlos Sainz og tager plads fire.

Kevin Magnussens gode start ligner nu 2019. En god start, men nu falder han tilbage. Sergio Perez, Daniil Kvyat og Antonio Giovinazzi er alle kommet forbi Kevin, der nu har Romain Grosjean i bagsmækken.

Top 10 på omgang 10 er Ham, Ver, Bot, Alb, Sai, Oco, Ric, Gas, Str, Nor.

Starten på Steirmarks GP
Copyright Pirelli

Romain Grosjean kommer forbi Kevin, hvis bil er blevet beskadiget i karambolagen på første omgang i sving tre, hvor Charles Leclerc startede en kædereaktion. De to Williams’ racere er begge sidst, men der er ikke langt op til Kimi Raikkonen, der ligger foran de to kørere. Kimi er dog i DRS-afstand på Kevin og med det fald i performance hos Kevin, så har Kimi ingen problemer med at komme forbi og det ligner en meget, meget, lang dag på kontoret for vores danske Haas-kører.

De to Renault-kørere slås og Daniel Ricciardo forsøger at køre uden om, men Ocon laver et ’Hamilton block’, der tvinger Daniel til at trække sig. Sergio Perez overhaler Pierre Gasly og tager plads ni. Det lykkedes på omgang 19 for Daniel Ricciardo at DRS-overhale sig forbi, men Ocon har nok også fået besked på ikke at forsvare sig.

Top 10 på omgang 20 er Ham, Ver, Bot, Alb, Sai, Ric, Oco, Str, per, Gas.

Første sving i Steirmarks GP
Copyright Pirelli

Lewis Hamilton styrer sit forspring oppe i front og kører med jævne mellemrum hurtigste omgang. Lando Norris bremser sig forbi Pierre Gasly ind i sving fire på omgang 22 og tager plads 10. Romain Grosjean forbremser sig ind i sving 3 og så er Kevin igen bag sin holdkammerat.

Magnussen kører forbi Romain Grosjean, der virker til at have fået lidt bedre styr på dæk og bil. De to Ferrarier er de eneste DNFs i løbet efter den første tredjedel.

Max Verstappen er første kører i pit og kommer ind på omgang 25. Forspringet mellem Max Verstappen og Alex Albon er så stort, at Max kommer tilbage på banen i plads tre.

Esteban Ocon kører i pit på omgang 26, men trækkes ind i garagen. Det må være noget af en skuffelse for Renault. Lewis Hamilton kører i pit på omgang 27 og kommer ud på medium. Dem kan han muligvis køre til enden på. Valtteri Bottas overtager naturligvis føringen.

Kevin Magnussen
Copyright Haas F1 Media

Kevin er lige udenfor DRS-afstand på Kimi Raikkonen, der kører på medium-dækkene og der er under fem sekunder til Daniil Kvyat på plads 10.

Top 10 på omgang 30 er Bot, Ham, Ver, Alb, Sai, Ric, Str, Per, Nor, Kvy.

Kevin Magnussen kører i pit på omgang 33  og er nu sidst på banen, dog et pitstop foran flere af kørerne foran. Carlos Sainz og McLaren har et problem med et dæk under pitstoppet og er alt for længe i pit. Synd for den spanske kører.

Racing Point kalder Lance Stroll i pit og dermed kommer Sergio Perez foran. Bottas kommer ind på omgang 35 til et af Mercedes’ lynhurtige pit stops. Alex Albon kører ind på omgang 36 og kommer ud på soft. 2.3 sekunder holder han stille.

Lance Stroll er nu i en Alfa Sandwich med Antonio Giovinazzi foran. Daniil Kvyat kommer ud fra pitten lige foran Daniil Kvyat, imens Daniel Ricciardo pitter og skifter til soft.

De to Renaulter efter hinanden
Copyright Pirelli

Daniil Kvyat og Kevin Magnussen sættes en omgang tilbage af Lewis Hamilton på omgang 39. Sergio Perez kommer ud lige foran Carlos Sainz, der dog overhaler ned i sving fire, men han tager pladsen tilbage inde i sneglen på Red Bull Ring.

Top 10 på omgang 40 er Ham, Ver, Bot, Alb, Ric, Str, Per, Sai, Rai, Nor.

Sergio Perezs overhaling er sådan en som ender i weekendens Top 10 radiomeldinger efter løbet. ”Do you like that one” siger han med et stort smil i stemmen.

Sergio Perez kommer forbi Lance Stroll, men overhalingen varer flere sving. Alpha Tauris to kørere bytter plads, begge er på hard-dækkene som de eneste, men Daniil Kvyats dæk er meget nyere end Pierre Gaslys. Sergio Perez har taget fiskestangen frem og kastet krogen efter Daniel Ricciardo.

George Russell
Copyright Williams Racing

Kimi Raikkonens på langt nyere dæk kører forbi Kevin Magnussen. Sergio Perez kører fire sekunder ind på Daniel Ricciardo på halvanden omgang og overhaler den australske Renault-kører. Nye problemer for Renault?

Top 10 på omgang 50 er Ham, Ver, Bot, Alb, Per, Ric, Str, Sai, Nor, Kvy.

Romain Grosjean kører forbi Kevin Magnussen. George Russell ligger stadig bag Nicholas Latifi. Pierre Gasly tager et nyt pit stop og kommer ud på sidstepladsen men med dæk, der bør kunne køres stærkt på resten af løbet.

Valtteri Bottas får en radiomelding om, at der er en skade på bilen, der koster 10 points downforce. Lance Stroll prøver, men kan ikke komme forbi Daniel Ricciardo. Sergio Perez sender en stribe hurtigste omgange af sted og nærmer sig Alex Albon på plads fire.

Valtteri Bottas får at vide, at med sin nuværende fart, så vil han indhente Max Verstappen på sidste omgang. Lewis Hamilton kontrollerer løbet fra spids.

Lando Norris foran Carlos Sainz
Copyright McLaren Media

George Russell er kommet forbi Nicholas Latifi, der lige nu jagtes hårdt af Pierre Gasly. Kevins bil har taget skade efter en tur over nogle kerbs, da han forsøgte at slå tilbage på Kimi Raikkonen.

Sergio Perez er i DRS på Alex Albon. Valtteri Bottas er nu under 5 sekunder fra Max Verstappen.

Top 10 på omgang 60 er Ham, Ver, Bot, Alb, Per, Ric, Str, Sai, Nor, Kvy.

Kimi Raikkonen er 2½ sekunder fra Daniil Kvyat på plads 10.

De to McLaren-kørere ligger nu og slås. Perez prøver stadig at komme forbi Alex Albon, imens Daniel Ricciardo forsvarer sig mod Lance Stroll. Lando Norris og Carlos Sainz bytter plads i et forsøg på at se om Lando kan køre sig ind på Lance Stroll.

Sergio Perez
Copyright Racing Point

Sergio Perez sætter ny hurtigste omgang på omgang 63. Bottas er nu under to sekunder fra Max Verstappen og med syv omgange tilbage. Maxs dæk er noget ældre end Vatteris, og Max beklager sig over sine dæk ikke fungerer i sving 3 og problemer med bagdækkene.

Lando Norris sætter hurtigste omgang på omgang 66 og nærmer sig Lance Stroll. Bottas kører forbi Verstappen på omgang 66 ned i sving fire, men Max holder på udenom og tager sin andenplads tilbage. Det varer dog kun en omgang, så lykkedes det for Mercedes-køreren at tage plads to.

Daniel Ricciardo laver en bremsefejl ind i sving 3 og det fanger Lance Stroll som må redde sin Racing Point. Dermed kommer Norris helt op til Stroll.

Lando Norris, McLaren MCL35
Copyright McLaren Media

Lewis Hamilton kører hurtigste omgang og både Carlos Sainz og Max Verstappen kører i pit i jagten på bonuspointet for hurtigste omgang.

Kevin Magnussen har fået mere styr på raceren og er nu bag Kimi Raikkonen. Sergio Perez forsøger at komme forbi Alex Albon, men de to rammer hinanden samme sted som Alex og Lewis ramte hinanden. Det ødelægger mexicanerens forvinge, som kæmper.

Lance Stroll forsøger sig på Daniel Ricciardo i sving tre og det giver problemer i sving fire, hvor Lando Norris udnytter chancen og kommer forbi Daniel Ricciardo. Lance Stroll er sværere at komme forbi, men på sidste omgang tager han den canadiske kører ned i sving fire. Sergio Perezs Racing Point er så beskadiget, at han taber så meget tid, at det lykkedes for Lando Norris at tage ham på sidste omgang, imens han kun lige overlever stykket mod målstregen foran Lance Stroll og Daniel Ricciardo.

Lewis Hamilton tager sejren. En flot sejr hvor han ikke var under pres på noget tidspunkt. Afslutningen på løbet blev dog underholdende, hvis man lige ser bort fra kampen om førstepladsen.

Top 3 i Steirmarks GP – Valtteri Bottas, Lewis Hamilton og Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool

Resultatet af løbet blev:

 1. Lewis Hamilton
 2. Valtteri Bottas
 3. Max Verstappen
 4. Alex Albon
 5. Lando Norris
 6. Sergio Perez
 7. Lance Stroll
 8. Daniel Ricciardo
 9. Carlos Sainz
 10. Daniil Kvyat
 11. Kimi Raikkonen
 12. Kevin Magnussen
 13. Romain Grosjean
 14. Antonio Giovinazzi
 15. Pierre Gasly
 16. George Russell
 17. Nicholas Latifi
 18. Esteban Ocon (DNF)
 19. Charles Leclerc (DNF)
 20. Sebastian Vettel (DNF)

Om en uge går det løs i Ungarn på Hungaroring.