Silverstone spillede højt spil og vandt

Carlos Sainz Jr på Silverstone 2018 Copyright Renault Sport F1 Team

Silverstone spillede højt spil, da de tilbage i juli 2017 valgte at gøre brug af en klausul, der tillod BRDC at bryde den kontrakt, der var indgået med Bernie Ecclestone.

Den kontrakt havde en årlig prisstigning på 5%, hvilket ville have mere end fordoblet det beløb, som BRDC betalte ved kontraktens indgåelse og frem til 2026, hvor kontrakten ville udløbe.

Med Liberty Media som ny ejer af Formel 1 ønskede man at genforhandle kontrakten, men ingen havde troet eller forventet, at forhandlingerne ville være så svære og så langvarige, som de blev.

Sergio Perez på Silverstone 2018
Copyright Pirelli

Specielt Liberty Medias nærmest rigide ønske om at flytte Formel 1 til gaderne i London fremfor Silverstones velkendte asfalt, har været en hæmsko i forhandlingerne.

Tilbage i maj forlød det, at kontrakten var indgået for de næste tre år, men der kom aldrig nogen annoncering og aldrig nogen underskrift. Det var først, da Liberty Media indkaldte til pressemøde i dag, at håbet blev grønt.

Ved pressemødet for få timer siden med F1 CEP Chase Carey, Silverstones banechef Stuart Pringle og formanden for British Racing Drivers’ Club (BRDC, red.) John Grant, at vi endelig fik bevis på, at en kontraktforlængelse nu er indgået.

Endda en femårig kontraktforlængelse på banen, der om nogen er en af grundstenene i Formel 1.

Avisudklip 2017 – I dagene op til 2017-løbet var der flere bud på baner i London i aviserne

Chase Carey udtaler:

“Vi er virkelig tilfredse med at bekræfte, at det britiske grand prix vil blive på FIA Formula 1 World Championship-kalenderen i mindst de næste fem år, med dette event forblivende på dets langvarige hjem, Silverstone circuit.”

Det britiske grand prix er blevet afviklet fast på Silverstone siden 1987.

“Vi har altid sagt, at hvis det (Formel 1, red.) skulle have en længerevarende fremtid, så må vores sport bevare dets historiske banen  og Silverstone og Storbritannien repræsenterer fødestedet for denne sport, startpunktet tilbage i 1950.”