Piastri var kommet i Formel 1 næste år

Oscar Piastri Copyright Alpine F1 Team

Oscar Piastri har nu papir på, at han skal køre for McLaren, men det var ikke fordi han ikke ville komme ud og køre alligevel. Der var allerede garanteret et sæde hos Williams næste år, men i længden er det nok det bedste.

Det sagde Laurent Rossi i et interview med det officielle Formel 1-site.

“Sidst i april havde vi fundet ham et sæde hos Williams.”

Nicholas Latifi skulle i 2023 være erstattet af Oscar Piastri.
Copyright Williams Racing

“Da Williams-muligheden var klar til at blive konkret, så meget at et sæde skulle støbes, sagde de (Piastris managementteam, red.), at de havde en potentiel mulighed hos McLaren.”

“Det var lidt skuffende. Vi følte, at det var lidt mærkeligt fordi vi forventede lige mere loyalitet, når man tænker på hvor vi har investeret i ham. Han sagde ikke, at han ville skifte, han sagde han var en mulighed.”

“Så så vi i juli, den sjette mener jeg, at Ricciardo bekræftede året efter. Så vi troede der var interesse, men måske ikke nok til et sæde.”

Efter retssagen kom det frem, at underskriften blev sat fjerde juli, selv Daniel Ricciardo vidste det ikke på det tidspunkt.

Oscar Piastri tester Renault RS18 på Silverstone
Copyright Alpine Racing

“Der var måske en mulighed (hos McLaren, red.), men døren var ved at lukke, så Oscar var stadig i spil for os. Det forklarer hvorfor vi besluttede at forfremme ham – han var reserve og vi ville gøre ham til løbskører.”

“Otmar [Szafnauer, Alpine teamchef, red.] så ham, talte med ham og vi annoncerede det. Vi vidste ikke, at det var et fakta at han havde skrvet for McLaren. Han fortalte det aldrig til os.”

“Vi mente stadig, at Williams-sædet var et godt et, en stor mulighed for at lære med lidt mindre pres – et rigtig godt hold at lære i, meget erfarne, i stand til at opfostre talenter som George.”

Oscar Piastri tester Renault RS18 på Silverstone
Copyright Alpine Racing

“Ligesom George før ham, som tog til Williams før han vendte tilbage til Mercedes, som Charles der tog til Sauber før han vendte hjem til Ferrari, som Max og Sebastian, der begge kørte for Toro Rosso før de kørte for Red Bull, de havde alle et “juniorhold” før de rykkede op.”

“Jeg var lidt overrasket over, at Oscar først mente, at han var bedre end Williams. Jeg kan forstå det fra et sportsligt perspektiv, at McLaren måske var mere interessant baseret på ren on-track.”

“Men jeg vil sige, at ting sker af en årsag. Vi deler ikke den samme forståelse for ting, og deler ikke de samme værdier, så det er måske bedre på den måde, at vi skilles.”