FE: Wehrlein tog sejren i Misano 2

Pascal Wehrlein vandt foran Jake Dennis og Nick Cassidy Copyright Porsche Motorsport

Løbet var kun 26 omgange langt, men alligevel skulle et problem med energien afgøre løbet. Oliver Rowland sagde allerede tidligt i løbet, at han døjede med en løs bremse, og det var nok årsagen til, at han ikke regenererede nok strøm til sejren. Den tog Porsches Pascal Wehrlein med glæde.

Det var ikke ufortjent, at sejren gik til den tyske kører. Han kvalificerede sig ind på p2 efter Jake Hughes/McLaren, og han var sjældent langt væk fra fronten. Som vi oplevede lørdag, så kan der overhales på banen, og det blev der selv om antallet ikke var lige så højt som i lørdagsløbet.

Starten på søndagens løb i Misano
Copyright Porsche Motorsport

Nick Cassidy avancerede fra første omgangs p8 til p3 på anden omgang. Antonio Felix da Costa startede p22 og sidst, men på omgang 3 var han oppe på p13. Jean-Eric Vergne kunne ikke holde tempoet fra lørdag og røg hurtigt ned på p8. På omgang seks var Nick Cassidy i front i sin Jaguar.

Robin Frijns i Envision røg en tur i gruset, og der måtte bruges Safety Car på at få fjernet bilen. To omgange blev der kørt bag Safety Car, men det gav ingen ekstra omgange tilføjet løbet.

I front kom der nye kørere efter genstarten, og Oliver Rowland var ikke tilfreds med kørslen fra sine kolleger. På omgang 11 går det galt for da Costa. En skade på forvingen efter kontakt med en anden bil får portugiserens fordæk til at ryge, så en tur i pit måtte der til. Han blev på omgangshøjde, men var kun en håndfuld sekunder fra at blive sat en omgang tilbage.

Porschejubel på podiet. Fabriksporsche som etter, Andrettti Porsche som toer.
Copyright Porsche Motorsport

Kontakt mellem kørere blev der ved med at være. Bl.a. Nico Müller og Jake Hughes havde kontakt, og Norman Nato fik også en skade. Sam Bird var også en tur af banen og bandede over radioen over de andre køreres kontaktsøgen.

På omgang 16 af 26 udgår Sebastien Buemi og senere udgår Robin Frijns også. Mitch Evans holdt også stille på banen, og det lignede en Safety Car skulle på banen, men det skete ikke, og da Costa kørte i pit for at udgå.

Oliver Rowland i Nissan er angrebsvillig og går i front, faktisk med et tempo som Pascal Wehrlein på p2 ikke kan følge. Det var der så god grund til, da strømmen manglede til den sidste omgang. Dermed kom Pascal Wehrlein i front foran Jake Dennis og Nick Cassidy.

Inden slutningen på løbet bliver Lucas di Grassi tildelt fem strafsekunder, men det var uden betydning for pointene var langt væk. Pascal Wehrlein kørte først over målstregen, og er indtil videre ikke blevet diskvalificeret.

Misano runde 7 2024 – race