Farvel Barcelona, velkommen Zandvoort?

Zandvoort Copyright DTM Media

Alle de store medier skriver i dag, at ikke nok er Hollands GP tilbage på kalenderen, løbet på Zandvoort skal erstatte Barcelona som det første officielle løb i Europa. GPnews tror på det rigtige i, at Holland er tilbage. Det fik vi faktisk bekræftet fra en kilde i sidste uge, men endnu mangler den officielle underskrivelse.

Den tror vi kommer senere. Det bliver dog i første omgang ikke et state-of-the-art grand prix som vil blive kørt i 2020. Banen er godkendt til Formel 1, men pitbygninger, tribuner m.m. er langt fra den høje standard som vi ellers ser på nyere baner.

En af grundene til, at Spaniens Grand Prix ikke er bekræftet endnu, skyldes flere faktorer. Banen har mistet statsstøtten, som den har modtaget i mange år. Tilskuertallet har også været faldende gennem årene på grund af Fernando Alonsos manglende succes og med Fernando Alonso ude af Formel 1 forventes det, at tilskuertallet falder endnu mere.

Banen er generelt velbesøgt, når vi har været afsted til løb på banen, men vi har kunne mærke Alonso-effekten. Den officielle Alonso-tribune, der tidligere fyldte tribuna N er blevet reduceret til et afsnit på tribuna B. Carlos Sainz Jr. er populær i Spanien, men han har stadig kun en del af Fernando Alonsos fans.

Men hvor Spaniens Formel 1-fremtid bliver mørkere, så ser det nu lysere ud for Monza og Italiens GP.

Det italienske automobilforbund ACI har udsendt en pressemeddelelse, der kan læses på deres hjemmeside, hvor præsident Angelo Sticchi Damiani udtaler, at man er tæt på at indgå en aftale med Liberty Media for en ny 5-årig kontraktperiode fra 2020 til 2024.

Så håber vi, at Liberty Media slipper et kalenderudkast for 2020 noget før de gjorde sidste år.