F1 vil prøve reversed grid-kvalifikationsrace

Starten på Brasiliens GP på Interlagos Copyright Red Bull Contentpool

Det luner i Formel 1. Østrig har fået tilladelse til at afholde Formel 1, og i dag er der fem uger til første grand prix bliver afviklet. Red Bull Ring skal lægge asfalt til en dobbeltafdeling og det samme skal Silverstone i august måned.

Begge baner er set som baner, hvor der skal eksperimenteres med kvalifikationsformatet. Første afdeling skal afvikles som en helt almindelig Formel 1-weekend med de sædvanlige Q1, Q2 og Q3, men anden afdeling skal køres med et reversed grid-kvalifikationsløb.

Det vil sige, hvor rækkefølgen i kvalifikationsheatet er det omvendte af mesterskabsstillingen og løbet skal kun vare 30 minutter, så det bliver ren sprintrace. Bilerne skal efterfølgende i Parc Ferme.

Resultatet af kvalifikationsløbet sætter så rækkefølgen til søndagens almindelige grand prix. Ideen er, at gøre andet besøg på de to baner mere spændende. Et holds dominans i første runde kan gøre interessen for løb to mindre spændende. En ændret startrækkefølge vil betyde, at et dominerende hold i det mindste skal køre sig igennem feltet for at vinde.

Ideen er god, men det vil kræve enstemmighed blandt alle 10 hold for, at en sådan ændring kan trumfes igennem. Noget som man formoder Mercedes vil være imod, da det handicapper et hold på toppen.

En beslutning forventes truffet i næste uge, da WMSC skal mødes onsdag.

Allerede mandag forventer man, at FOM/Liberty Media annoncerer den første og europæiske del af kalender. En kalender som forventes at se sådan ud:

5. juli – Østrigs GP – Red Bull Ring
12. juli – Østrigs GP – Red Bull Ring
19. juli – Ungarns GP – Hungaroring
2. august – Englands GP – Silverstone
9. august – Englands GP – Silverstone
16. august – Spaniens GP – Barcelona
30. august – Belgiens GP – Spa-Francorchamps
6. september – Italiens GP – Monza