Englands GP – Lewis vinder kedeligt løb med dramatisk afslutning

Podiet i England 2020 Copyright Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton tog sejren i sæsonens fjerde grand prix, der blev kørt på Silverstone-banen, der for 70 år siden lagde asfalt til løb nummer 1 i Formel 1 tilbage i 1950. Sejren var Lewis’ syvende på Silverstone og ny rekord for en kører på hjemmebanen.

Nico Hulkenberg var dagens mest uheldige mand, da han slet ikke kom til start i løbet, men ellers er det lige før den titel bliver delt mellem Kevin Magnussen og Valtteri Bottas. Kevin Magnussen for at blive sendt ud af løbet inden han har kørt en omgang og Valtteri Bottas for at miste en sikker andenplads med en punktering sidst i løbet.

Starten var underholdende, hvor Charles Leclerc og Max Verstappen byttede plads og tilbage igen. Carlos Sainz udnyttede sin startplacering og kørte størstedelen af løbet på plads fem. Carlos’ måtte dog også lide den tort at punktere på de døende omgange og han sluttede udenfor pointene.

Starten på Englands GP 2020
Copyright Red Bull Contentpool

Kevin Magnussen var ude på første omgang, da en kørerfejl i Vale-svinget gav Alexander Albon en mulighed for at komme indenom. Resultatet blev dog, at de ramte hinanden og Kevins Haas blev løftet op i luften og sendt i høj fart i muren. Det gav den første safety car-episode, hvor bilerne cirkulerede rundt i lav fart i flere omgange.

Silverstone er kendt for deres Beckets-Maggots-Chapel sektion og Daniil Kvyat bliver et offer, da han mistede Alpha Tauri-raceren over en kerb i Beckets. Det sender bilen med høj fart ind i muren og dagens anden safety car kommer på banen. Det starter den første pit stop runde, hvor næsten hele feltet kører i pit og får skiftet dæk. Romain Grosjean bliver ude. Franskmanden kører på hard-dækkene og han kommer til at agere prop på linie F, der kommer til vare helt frem til franskmandens pitstop.

Det lignede en genistreg fra Haas a la Ungarn, og selv om han nåede at blive overhalet af Carlos Sainz, Lando Norris og Daniel Ricciardo og en advarsel for ureglementeret kørsel, så så det godt ud for Romain, men da han kom i pit gik der noget galt, og så var alle chancer for point slut.

Pierre Gasly foran Alex Albon
Copyright Red Bull Contentpool

Alex Albon fik skylden for Kevin-uheldet og blev idømt fem strafsekunder, som blev taget da thai’en kørte i pit på omgang 31. Red Bull-raceren er dog så god, så resten af løbet blev brugt på at køre sig op igennem feltet og heldet var med Alex, der sluttede på plads otte efter at have været helt nede på plads 18 efter anden omgang.

Under 10 omgange af løbet beklager Valtteri Bottas sig over vibrationer i bilen, som ikke er forårsaget af flatspots. Få omgange senere hører vi Lando Norris beklage sig over radioen, at Carlos kører for langsomt og han kan komme under angreb fra Daniel Ricciardo. Carlos svarer, at der er vibrationer i bilen. Altså det samme som vi havde hørt Bottas beklage sig over.

Lance Stroll havde et løb, som han nok godt kan være tilfreds med trods han sluttede på plads ni. Det meste af løbet holdt han Esteban Ocon bag sig, men risikoen for at få en straf for ureglementeret kørsel gjorde, at Esteban Ocon kom forbi.

Pierre Gasly startede udenfor Top 10, men han fik både overhalet Sebastian Vettels Ferrari og Lance Strolls pink Mercedes, og det må siges at være et godkendt løb.

Få omgange før mål udgår Kimi Raikkonen. En del af forvingens sideplate ligger på banen, dog på den rigtige side af kerben og en del af forvingen bliver ødelagt på vej mod pitten.

Stadigvæk har løbet været meget statisk, men på omgang 50 eksploderer det hele. Valtteri Bottas fungerer og må køre næsten en hel omgang rundt før han kan komme i pit. Punkteringen gør, at Max Verstappen kaldes i pit og for nyt gummi på. Dermed kan han gå efter hurtigste omgang. Bottas kommer ud efter Sebastian Vettel helt nede på plads 12.

Podiet i England 2020
Copyright Red Bull Contentpool

Næstsidste omgang punkterer Carlos Sainz, heldigvis noget tættere på pitten, men det sendte den spanske kører ud af pointene. Mercedes har advaret Lewis om Valtteris punktering, og skæbnen vil, at Lewis’ venstre fordæk punkterer på sidste omgang, da han kører ud på start/mål-langsiden.

Det lykkedes for Lewis at gennemføre sidste omgang og tager sejren. Max får besked på at trykke til den, men han kan ikke indhente Lewis Hamilton. Til gengæld banker han hurtigste omgang ned i 1.27.097 og scoret bonuspointet.

Daniel Ricciardo får overhalet Lando Norris på sidste omgang og slutter lige udenfor podiet.

Lørdag tog Lewis sin syvende pole position på Silverstone og syvende sejr på samme bane. Ny rekord for en hjemmebanekører og måske mere imponerende, så har Lewis både taget pole og sejr i 50% af de løb han har kørt på Silverstone.

Resultatet af Englands Grand Prix blev:

 1. Lewis Hamilton
 2. Max Verstappen
 3. Charles Leclerc
 4. Daniel Ricciardo
 5. Lando Norris
 6. Esteban Ocon
 7. Pierre Gasly
 8. Alexander Albon
 9. Lance Stroll
 10. Sebastian Vettel
 11. Valtteri Bottas
 12. Antonio Giovinazzi
 13. George Russell
 14. Nicholas Latifi
 15. Carlos Sainz
 16. Romain Grosjean
 17. Kimi Raikkonen
 18. Daniil Kvyat (DNF – uheld)
 19. Kevin Magnussen (DNF – uheld)
 20. Nico Hulkenberg (DNS – kom ikke til start)