Canadas GP – kval – Max dominerer overraskende kvalifikation

Max Verstappen Copyright Red Bull Contentpool

Max Verstappen dominerede kvalifikationen til Canadas Grand Prix i en session, der bød på et rødt flag, en enkelt kører på slicks og en bane, der startede vådt og kun blev hurtigere.

Q1 var alle på Wet og da de 18 minutter var kørt var det med Alex Albon som heltet, der gik videre. De fem tabere var Gas, Vet, Str, Lat, Tsu.

Yuki Tsunoda skal alligevel starte bagerst på grund af Power Unit-udskiftning.

 

Q2 var flere kørere på Intermediates med det samme. Alex Albon gled ind i en dækmur, men fik reddet bilen. Senere i Q2 var det Sergio Perez, der ramte dækmuren, men det med en kraft, der ødelagde bilen og rykkede på dækkene. Det gav sessionens eneste røde flag.

Genstarten gav hurtigere tider med det samme, men hver gang Max Verstappen satte en tid, så rykkede han et sekund fra den nærmeste. Banen blev ved med at tørre op, men det fik bare Max til at køre endnu hurtigere.

Charles Leclerc kom slet ikke på banen. Også han starter bagerst søndag pga Power Unit-udskiftning. Mere skuffende var Lando Norris, der heller ikke fik sat en tid. Det fungerede ikke på banen og p14 var en stor skuffelse. Sergio Perez redder p13 trods det røde flag.

De to “tabere” i Q2 blev Valtteri Bottas og Alex Albon.

 

Q3 var banen tørret endnu mere op. Alle kørere startede på Inters, men det var George Russell, der tog chancen og smed Softs på Mercedes-raceren. Max var første mand i 1.22 og første mand i 1.21-segmentet. Det blev til en pole tid på 1.21.299.

George Russell fik aldrig styr på sine slicks og røg også en tur af banen. P8 var ikke det han håbede på, men han gamblede på rødt, hvor det var grønt, der var bedst. Hvis bare der ikke havde været en pøl af vand i første sving.

Kevin Magnussen lå 3’er på tiden indtil sidste forsøg. Der overgik først Lewis Hamilton, siden Fernando Alonso ham. Alonso med en tid, der som den eneste anden kører var i 1.21. Kevin blev dog 5’er med holdkammeraten Mick Schumacher som 6’er.

Top 10 blev Ver, Alo, Sai, Ham, Mag, MSC, Oco, Rus, Ric, Zho

Sjovt var det at se onboard fra specielt Lewis Hamilton. Når Mercedes-raceren ramte de ca. 270 km/t, så kunne man høre hvordan purpoising opstod.

Canadas GP 2022 – Kval

Nu venter løbet og det vides stadig ikke om det bliver vådt eller tørt.