Bahrains GP – Kval – Max hurtigst

Max Verstappen og Sergio Perez tog startplads 1-2 i Bahrain Copyright Red Bull Contentpool

Det blev Max Verstappen som får æren af at starte forrest i årets første løb, der køres i Bahrain. Med en tid som kun Sergio Perez næsten kunne matche, blev han den første kører, der kom under 1.30 i kvalifikationen.

Charles Leclerc fører an hos Ferrari, mens Fernando Alonso i sin Aston Martin ikke helt kunne følge træningstempoet, men p5 må siges at være absolut godkendt. Lance Stroll i den anden Aston blev otter, og det i en weekend hvor han ikke har fuld brugbarhed over begge hænder.

Nico Hulkenberg i Bahrain 2023
Copyright Haas F1 Media

I det som må siges at være noget af en drømmekvalifikation satte Nico Hulkenberg tyk streg under, at han ikke bare vil lade sig blive kørt over af Kevin Magnussen. Med p10 og en sikker plads i Q3 uden at sætte en tid i Q3.

Lando Norris var tæt på at få sin McLaren med i Q3, men da det virkelig gjaldt der blev han presset ud af top 10. Oscar Piastri, Nyck de Vries og Logan Sargeant røg alle ud i Q1, men det er Pierre Gasly i p20 og Kevin Magnussen i p17, der må siges at skuffe. For begge kørere gælder det, at holdkammeraten kørte sig i Q3.

Max Verstappen var positivt overrasket over sin pole position. Weekenden havde ikke været nem indtil da, da der har været problemer med at finde balancen i RB19.

Trafik ødelagde Kevin Magnussens omgang
Copyright Pirelli

For Pierre Gasly betyder sidste startplads ekstra pres. Franskmanden har i forvejen 10 strafpoint på superlicensen, så kun to ekstra inden maj måned vil give et løbs karantæne. Så at starte nede blandt de nye rookies gør situationen svær.

Kevin Magnussen sagde efter kvalifikationen, at der havde været rigtig meget trafik på den sidste omgang, men at han var fortrøstningsfuld for løbet er først søndag.

Hos Mercedes sluttede George Russell fire hundrededele foran Lewis Hamilton.

Bahrains GP Kval 2023

Nu venter løbet som du som altid kan ses på TV3+, Viasat UHD, Viaplay og F1TV Pro.