Anm: Racerbiler – Made in Denmark

Racerbiler - Made in Denmark med Kevin Magnussen på forsiden

Der var gået mere end et år fra jeg første gang hørte om en ny bog om danskbyggede racerbiler til, at bogen rent faktisk udkom den 30. november i år. Et ambitiøst projekt mellem forfatterne Carsten Frimodt (kendt for bl.a. Tre seje sønderjyder) og Morten Alstrup (kendt for bl.a. DTC-bogen) og med tilknytning af Anders Bonde, der leverer flotte illustrationer af flere af de omtalte bilmodeller.

Det her er en nichebog, som måske ikke vil falde i alles smag, men det er en bog der viser, at vi i Darnmark også kan bygge biler, der kan bruges til racerløb. Tydeligt er det, at det var efter anden verdenskrig det største boom var, hvilket kan ses på bogens indholdsfortegnelse.

Indholdsfortegnelsen

Vi kommer vidt omkring med spændende historier og flotte billeder fra en tid, hvor ordet digitalfoto ikke eksisterede. Der er gjort et arbejde ud af at fremskaffe disse billeder, og der er interviewet pårørende til en del af bilbyggerne.

I nyere tid har det været nemmere at snakke med skaberne af bilerne, og man kommer vidt omkring indenfor de mange genrer af biler. Aquila er rigtig veldokumenteret, hvilket er forståeligt, da firmaet er relativt ungt i forhold til mange af de andre konstruktører. Aquila SR1/CR1 er bilen, der ligner en moderne Le Mans-racer til hobbybrug.

Det var også Aquila der byggede de små miniracerbiler, som oprindelig blev til Formel FDM, en ny billig overgangsklasse der skulle hjælpe gokartkørere med at tage springet til formelracing.

Hans kongelige højhed Prins Joachim deltog som gæstekører i klassen ved et løb på Padborg Park for år tilbage.

Morian Special – en af mange specialbiler i bogen

Som sagt er det her mere end nichebog, men er man interesseret i dansk motorsport og specielt, hvad danskerne selv har bygget af biler til racerløb, så er det her et must.

Velskrevet med mange detaljer, men også lidt tungere læsning, da der er mere man skal processere i forhold til en standardbog om Formel 1.

Helt sikkert en anbefaling fra GPnews.dk og hvis du kender Morten Alstrup og Carsten Frimodts tidligere værker, så ved du, at det er gennemarbejdet læsning.

Bogen udkom 30. november og er i hardback. Bogen er udgivet på Alstrup PR & Marketing og er skrevet på langs. Det vil sige bredden er længere end højden.

Vejledende udsalgspris er 349,95 kr, og kan findes hos assorterede boghandlere, og er du hurtig og kontakter Morten Alstrup eller Carsten Frimodt på facebook, så kan du muligvis nå at købe et signeret eksemplar til dig selv eller under juletræet til en anden.