Abu Dhabis GP – Kval – Max på pole

Max Verstappen Copyright Ewert Foto

GPnews er taget med Grand Prix Tours til løbet i Abu Dhabi og derfor kommer kvalifikationsrapporten først nu. Vi sidder på North Grandstand, og den kan nærmest lige så godt kaldes for Checo Grandstand.

Der er masser af mexicanere og de laver godt med larm, når de flere steder fra tribunen alle chanter Checo Checo. De har dog ikke lige fået styr på, at de skal råbe Checo når han kommer til dem og ikke først, når han er kørt forbi.

Checo hyldes
Copyright Ewert Foto

De sidder med flag, wrestlingmasker, store paphoveder af deres mexicanske kører, naturligvis de grønne Mexico-farver. De skaber stor stemning, og der er vi altså for få danskere til at råbe Kevin Magnussen op.

Det var dog ikke derfor Kevin Magnussen ikke kom videre fra Q1, hvor han sluttede på den ærgerlige plads 16. Han blev ramt af trafik og selv om det kan lyde som en dårlig undskyldning, så var der fyldt godt op med biler.

Kevin Magnussen
Copyright Ewert Foto

Specielt ærgerligt når Mick Schumacher kommer videre, men når to af de andre kørere ude af Q1 hedder Valtteri Bottas og Pierre Gasly, så er det ikke helt en skam.

Q2 betød farvel til Fernando Alonso, der med sin Vettel hyldesthjelm heller ikke kom videre fra den kedelige 11. plads. Mick blev 13’er, Guanyo Zhou blev p15.

Q3 er der, hvor det hele sprænger i luften. De blødeste dæk og Max Verstappen var længe om at sætte en brugbar tid, men så smækkede han en tid ind under 1.24 på tavlen. Som den eneste kører, og så forbedrede han den lige på sidste omgang.

Charles Leclerc
Copyright Ewert Foto

Sergio Perez lå til at skulle starte 4’er, men så fik han alligevel kørt sig ind på p2 foran de to Ferrarier med Charles Leclerc forrest af de røde. Det var noget Checos fans kunne lide på tribunen.

Sebastian Vettel i sit sidste løb nåede også Q3. Det gjorde Daniel Ricciardo også, men han håber på et comeback, det gør Sebastian ikke.

Nu venter løbet søndag. GPnews sidder igen klar på North Grandstand, klar til at lukke sæsonen ned og sige farvel til ham den irriterende fra starten af 10’erne med den strittende pegefinger.

Abu Dhabis GP 2022 – Kval