Steiner er ude af Haas

Haas VF23 livery Copyright Haas F1 Media

Internettet var hurtigere end Haas F1 Team. Der gik meget kort tid fra Gunther Steiners navn forsvandt fra hjemmesiden til rygterne florerede. Dette måtte være en fejl, men den er god nok. Gunther Steiner har takket af og hans plads overtages af Ayao Komatsu.

Ayao Komatsu har været hos Haas siden debuten i 2016, og har en fortid hos BAR og Renault. Nu skal han stå i spidsen for det amerikanske hold.

For at supplere Ayao Komatsu vil Haas styrke holdet off-track med en Chief Operationg Officer, der med base i Banbury, England skal supplere holdet udenfor banerne.

Gunther Steiner med de farverige udtryk er fortid hos Haas
Copyright Haas F1 Media

“Jeg vil gerne starte med at takke Guenther Steiner for alt hans hårde arbejde i det sidste årti, og jeg ønsker ham held og lykke i fremtiden,” kommenterede Gene Haas, teamejer hos MoneyGram Haas F1 Team. “Når vi bevæger os fremad som organisation, var det klart, at vi skulle forbedre vores præstationer på banen. Ved at udnævne Ayao Komatsu til Team Principal har vi grundlæggende ingeniørarbejde i hjertet af vores ledelse.”

Haas fortsatte; “Vi har haft nogle succeser, men vi skal være konsekvente i at levere resultater, der hjælper os med at nå vores bredere mål som organisation. Vi skal være effektive med de ressourcer, vi har, men at forbedre vores design- og ingeniørevne er nøglen til vores succes som et team. Jeg ser frem til at arbejde med Ayao og grundlæggende sikre, at vi maksimerer vores potentiale – dette afspejler virkelig mit ønske om at konkurrere ordentligt i Formel 1.”

Ayao Komatsu
Copyright Haas F1 Media

“Jeg er naturligvis meget begejstret for at få muligheden for at være Team Principal hos MoneyGram Haas F1 Team,” sagde Ayao Komatsu, nyudnævnt Team Principal for MoneyGram Haas F1 Team. “Efter at have været med holdet siden dets banedebut tilbage i 2016 er jeg naturligvis passioneret investeret i dets succes i Formel 1. Jeg ser frem til at lede vores program og de forskellige konkurrencedygtige operationer internt for at sikre, at vi kan opbygge en struktur, der producerer forbedrede præstationer på banen.”

“Vi er en præstationsbaseret virksomhed,” fortsatte Komatsu. “Vi har åbenbart ikke været konkurrencedygtige nok på det seneste, hvilket har været en kilde til frustration for os alle. Vi har fantastisk støtte fra Gene og vores forskellige partnere, og vi ønsker at afspejle deres entusiasme med et forbedret on-track produkt. Vi har et fantastisk team af mennesker på tværs af Kannapolis, Banbury og Maranello, og sammen ved jeg, at vi kan opnå den slags resultater, vi er i stand til.”

Det vides ikke hvorfor Gunther Steiner har forladt Haas øjeblikkeligt, men der har været rygter om, at samarbejdet mellem Gene Haas og Gunther har skrantet ovenpå flere års skuffelser.