Monacos GP – De frie træninger

Carlos Sainz Copyright Ferrari Media

Det er torsdag og det er Monaco-weekend. Derfor køres de to første træninger om torsdagen. Et længe ventet grand prix, hvis løb sjældent er de mest spændende, men glamouren, farten og udfordringen gør løbet til noget helt specielt.

Det og selvfølgelig historien, som Charles Leclerc hylder med en specieldesignet hjelm, der hylder vinderen af løbet i 1931. McLaren er også i Monaco med et nyt Gulf livery og retro-kørerdragter og hjelme til deres to kørere, og så er der Williams der i denne weekend runder grand prix nummer 750.

Daniel Ricciardo
Copyright McLaren Media

Sidste gang der blev kørt i Monaco var i 2019 så kørerne havde alle behov for at banke rusten af i de smalle gader i Fyrstendømmet. Hos Haas har man set skriften på væggen med to rookies på sæsonens nok sværeste bane. Både Mick og Nikita er blevet advaret mod at sætte bilen i muren, og begge kørte pænt i gaderne.

For langsomt, men ikke langsomst. Den plads tog George Russell sig af. Charles Leclerc sluttede godt nok sidst, men han er udenfor kategori, da hans gearkasse gik i stykker før det blev sjovt. For det ikke skal være løgn var Nikita Mazepin hurtigere end Mick Schumacher.

Oppe foran var der tre forskellige teams i top 10, de to Mercedes, de to Alpha Tauri og de to Red Bull, der sluttede et og tre. Ferrari viste også gode takter med plads to til Carlos Sainz og Sebastian Vettel som bedste Aston Martin-kører i FP1.

Der var et par afkørsler, men ingen røde flag eller lignende i første 60 minutter.

Monaco FP1 2021

Der var mere gang i den i FP2, hvor kørerne var på banen tidsmæssigt sammenligneligt med kvalifikationen lørdag og løbet søndag.

Der var igen godt gang i trekampen mellem Mercedes og Max Verstappen, men hvem havde lige set de to Ferrari-racere tage 1-2 med hjemmebanehelten Charles Leclerc som hurtigste mand.

Lance Stroll
Copyright Aston Martin Racing

Yuki Tsunoda brækkede et ophæng efter kontakt med autoværnet, helt sikkert noget som ikke passede den iltre japaner, og så skabte Mick Schumacher et rødt flag, da hans bagende gled ud i autoværnet op af bakken. Han haltede et godt stykke tilbage, men kom ikke hjem. Det gav et rødt flag og tidspunktet gjorde, at man ikke genstartede sessionen.

Sebastian Vettel var igen hurtigst, men han fik en mindre skade i træningen, hvor hans ene øje løb i vand. Emotionelt eller noget snavs?

Skal man tale om nogle kørere, der skuffede så må Esteban Ocon og Daniel Ricciardo være de to navne, som popper op. Også i FP2 var der lidt oprejsning til Nikita Mazepin, der både holdt sin bil fri for skader, men også sluttede foran Mick Schumacher for anden træning i træk.

Monaco FP2 2021