Lang tid siden Mercedes droppede W11

Mercedes AMG F1 W11 Copyright Mercedes AMG

Mercedes har måske haft deres bedste sæson i år med kun to ikke-Mercedes-sejre. Hvad der er mere skræmmende med Mercedes’ sæson er, at det er flere løb siden, at man droppede fokus på dette års bil.

Red Bull har været optimistiske og mener, at de har lukket noget af hullet op til Mercedes med de seneste opdateringer og det er også korrekt. Det skyldes dog Mercedes, ikke Red Bull Racing.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG

Mercedes teamchef Toto Wolff udtalte efter Eifel GP:

“Vi stoppede opdateringerne for lang tid siden, og sådan har det også været tidligere.”

“Hvad vi har haft er en meget gennemgående gennemgang, fordi det er ikke alle mesterskaber man har råd til at lukke bogen tidligt.”

“Men reglerne ændrer sig en del næste år og af den grund, har vi besluttet at skifte til næste års bil.”

“Det er derfor man kan se den ændrede perfomance mellem holdene. Vi har altid haft en meget stærk start og mellem sæson, og dem som fortsat udvikler vil være stærke til sidst.”

Mercedes’ motorschef Andrew Shovlin supplerer teamchefen:

“Jeg mener de (Red Bull Racing, red.) udvikler sig hurtigere end os i øjeblikket.”

“Og vi har set det løbende. For at være ærlig, vi har set det i de fleste af de tidligere år, at de virker til at starte mindre stærkt end os.”

“Jeg kan ikke rigtig huske et år, hvor de ikke har været ved os til sidst. Så hvis vi ser den trend fortsætte, så bliver de resterende løb hårdere, og det bliver bliver sværere at få pole lørdag og vinde søndag.”