Italiens GP – Leclerc tog pole i farceafslutning

Charles Leclerc tog pole Copyright Ewert Foto

Om det var komisk eller tragikomisk vil jeg lade være op til læseren selv at vurdere, men afslutningen på dagens kvalifikation bør i hvert fald på en førstegangsoplevelse. At sabotere en kvalifikation så professionelt er ikke noget vi ser hver weekend.

Q1 var underholdende. GPnews sad på Tribuna 23 på Monza på det som kaldes for danskertribunen, da flere danske rejseselskaber bruger denne. Der var stor glæde på tribunen, da det lykkedes for Kevin Magnussen at avancere til Q2, imens Romain Grosjean røg ud i Q1. Kevin kunne også være røget ud, men da Max Verstappen alligevel starter bagerst søndag, så satte han ingen tid.

Sergio Perez stoppede på banen og der var rødt flag. Det sjove var, at de første sekunder vidste vi ikke hvorfor der var rødt. Så kom tv-billederne af Sergio Perezs bil. Q2 bød også på race og her blev vejret holdt for, at vi kunne få Kevin i Q3.

Efter første forsøg lå Kevin i Top 10, men i de døende sekunder blev Kevin sendt af Q3, men også passeret af Alfa Romeos Antonio Giovinazzi, så tolvteplads til vores danske kører.

Q3 startede som vanligt. De store kanoner kom på banen og satte en tid. Kimi Raikkonen er også på banen, men taber sin Alfa i Parabolica, ødelægger Lewis Hamiltons omgang og der kommer naturligvis rødt flag.

Efter en længere periode med reperation af dækbarrieren og få fjernet Kimis bil, genstartes kvalifikationen med lidt over seks minutter igen. Kørerne bliver i pitten, men da der er to minutter igen kører de alle sammen ud.

Og så starter farcen. Det hele går langsomt, Nico Hulkenberg tager afkørselsarealet til hjælp og på skærmen ser vi et kobbel af biler i hvad der ligner gågang. Da de endelig kommer til målstregen og skal begynde deres omgang, så har den megen spærring medført, at de alle får ødelagt deres sidste forsøg. Så tre kørere når slet ikke at sætte en tid og stor forvirring blandt alle.

Charles Leclerc er dog ligeglad. Han jubler hele vejen rundt og får klapsalver, vinkende flag og jubel hele vejen rundt.

En sådan afslutning har vi ikke oplevet før og det var da også utænkeligt at tro, at vi skulle opleve den. Specielt efter Kinas GP hvor Max Verstappen kaldte sine medkørere for røvhuller for at ødelægge hans omgang.

Resultatet af kvalifikationen blev, efter uddeling af motorstraffe, således:

Plads Kører Team Afstand
1 Charles Leclerc Ferrari 1m19.307s
2 Lewis Hamilton Mercedes 0.039s
3 Valtteri Bottas Mercedes 0.047s
4 Sebastian Vettel Ferrari 0.150s
5 Daniel Ricciardo Renault 0.532s
6 Nico Hulkenberg Renault 0.742s
7 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 1.148s
8 Alexander Albon Red Bull/Honda
9 Lance Stroll Racing Point/Mercedes
10 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari
11 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 1.210s
12 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 1.308s
13 Daniil Kvyat Toro Rosso/Honda 1.323s
14 Romain Grosjean Haas/Ferrari 1.477s
15 Sergio Perez Racing Point/Mercedes 1.984s
16 George Russell Williams/Mercedes 2.493s
17 Robert Kubica Williams/Mercedes 3.049s
18 Lando Norris McLaren/Renault 1.761s
19 Pierre Gasly Toro Rosso/Honda 1.818s
20 Max Verstappen Red Bull/Honda