Indy: Straf til Rossi efter løb på IMS

Alexander Rossi vandt endelig igen Copyright Penske Entertainment

Alexander Rossi brød tre års sejrstørke, da han vandt i lørdags på Indianapolis i Gallagher Grand Prix, der blev kørt på racerbanelayoutet, ikke ovalen. Toer blev Christian Lundgaard.

Onsdag aften dansk tid har man dog meldt ud, at Alexander Rossis bil ikke levede op til reglementet efter kontrol af bilen. Derfor har man idømt Andretti Autosport en bøde på $25.000 og trukket 20 point fra Alexander Rossi.

Havde det været i Formel 1, så var køreren blev diskvalificeret fra løbet og Christian Lundgaard ville være blevet forfremmet til vinder. Desværre er det ikke Formel 1.

Havde det været Formel 1, så var Christian Lundgaard blevet forfremmet til vinder og Alexander Rossi diskvalificeret.
Copyright Penske Entertainment

Årsagen er, at Rossis bils var undervægtig. Minimumsvægten på by- og racerbaner er 1700 pund. Det er for en bil klar til race eksklusiv kører, ballast, brændstof og indholdet af kørerens drikkedunk.

Holdet brød regel 14.4.1.1

Indycar-præsidenten Jay Frye citeres:

“Fra et sportsligt perspektiv opfyldte bilen minimumskravene. Fra et teknisk perspektiv var måden man opnåede vægten ikke tilladt.”

“For at opnå minimumsvægten blev drikkedunken og dets indhold brugt som ballast i bilen, hvilket ikke er tilladt og derfor blev holdet tildelt en bøde og straffet.”