Indy: Romain Grosjean bekræftet

Romain Grosjean Copyright Haas F1 Media

Romain Grosjean blev onsdag bekræftet som ny kører i Indycar-serien, hvor han skal køre for Dale Coyne Racing with Rick Ware Racing. Det bliver en delt sæson, hvor den franske kører kun skal køre på bybanerne og de permanente racerbaner.

Ovalbaner vil en anden kører få lov til det, men han er ikke annonceret endnu.

Romains bil bliver nummer 51. Selv udtalte Romain om den nye udfordring:

“Jeg er meget begejstret for denne mulighed for at køre race i USA i NTT Indycar Series. Jeg havde flere muligheder foran mig til den kommende sæson, og at vælge Indycar var definitivt favoritten.”

Simon Pagenaud vandt Indy 500 i 2019
Copyright Indycar

Franskmænd har ofte gjort det godt i USA. Sebastian Bourdais vandt fire mesterskaber i ChampCar inden serien smeltede sammen med Indycar. Simon Pagenaud har både vundet et mesterskab og Indianapolis 500 i Indycar for at nævne to.

“Selv om jeg ikke er klar til at prøve ovalerne endnu! Indycar har et langt mere lige felt end jeg har været vant til i min karriere indtil nu. Det bliver spændende at kæmpe for podier og sejre igen.”

“Min venstre hånd heler stadig, men vi er bare klar til at komme tilbage i en racerbil og starte det næste kapitel i min karriere.”

Romain Grosjean
Copyright Haas F1 Media

Teamchef Dale Coyne udtalte:

“Vi har talt med Romain i et stykke tid nu, også før hans uheld i Bahrain. Han har vist interesse i NTT Indycar Series i flere måneder, og vi er glade for, at han har valgt at fortsætte sin karriere med os, og spændt på at byde ham velkommen som kører med hans c.v. til Amerika og vores hold.”