Indy: Newgarden vandt (igen) på TMS

Josef Newgarden vandt Xpel 375 på TMS Copyright Penske Entertainment

Romain Grosjean spillede en ufrivillig rolle, da Josef Newgarden søndag aften vandt endnu et løb på Texas Motor Speedway. Den franske kører crashede efter let kontakt med David Malukas og dermed bragte løbets sidste gulflagsfase i løbet.

Da det skete på de sidste omgange så kunne McLarens Pato O’Ward ikke komme med en sidste udfordring på Josef Newgarden, men selv om det var Penskes Wonderkid, der vandt så var det ikke en sejr, der kom let til vores halvdanske mand i USA.

Det var Patos holdkammerat, Felix Rosenqvist, der startede forrest på den første af 250 omgange, men der gik ikke lang tid før først Scott Dixon, siden Josef Newgarden gik i føring af løbet. Pato O’Ward var hurtig til at lægge sig i slipstrømmen af de to i det som lignede et fuelrace, men det gik hurtigt op for McLaren-holdet, at det var det ikke.

Så Pato pressede pedalen i bund og blandede sig i topkampen. Kampene med Josef Newgarden varede ofte flere omgange, hvor de lå side om side i to forskellige baner. Tempoet var højt og her kunne Christian Lundgaard ikke være med.

En dårlig kvalifikation til danskeren betød, at han startede i den bagerste del af feltet, og han skulle opdage forskellen på en topbil og en RLL-bil.

Takuma Sato stod for løbets første gulflagsperiode. Da pitten blev åbnet var der drama i pitten. Alexander Rossi ramte Kyle Kirkwood, som var på vej ind i sin box. De amerikanske kommentatorer mente, at det var Kirkwoods skyld, men løbsofficials gav Rossi skylden. Så udover at miste lang tid i pitten, så blev han også idømt en gennemkørselsstraf. På en oval som TMS, der kostede det en omgang at køre igennem.

Da det lykkedes for Pato O’Ward at komme i front, der kørte han et tempo der fik Max Verstappen til at ligne en F2-kører. Ellers hurtige Josef Newgarden var mere end syv sekunder tilbage på plads to, som den eneste kører i feltet, der ikke var sat mindst en omgang tilbage.

Et crash til Felix Rosenqvist bragte flere kørere tilbage på omgangshøjde og de skulle forsøge at blande sig i topkampen. Alex Palou fra Chip Ganassi Racing ville også være med og gjorde det til en trekamp. De fik dog ikke lov til at stikke af. Først crashede Sting-Ray Robb da han kom op i marbles og skøjtede i muren, senere røg Graham Rahal ud af løbet, da han ramte Devlin DeFrancesco, der havde ramt muren.

Det lagde op til en vild finale. Pato O’Ward havde vist sig ekstremt hurtig, Josef Newgarden ville ikke give op, og så var der Alex Palou, David Malukas, Romain Grosjean og Scott Dixon lige i baghjulene og selv Scott McLaughlin var en Dark Horse.

Det gav et shoot out på 13 omgange og i en stor del af dem lå Pato og Josef side om side. Det gjorde de også på omgang 249 med Josef en smule foran, da Romain Grosjean røg i muren og afgjorde løbet til Penske-kørerens fordel.

Ny sejr til amerikaneren med den danske mor, men var Romain ikke røget i muren, så kunne Pato O’Ward godt have taget sejren. Man har lov at være heldig, men det var Pato og Josef der dominerede løbet.

Indy 2023 – Texas Motor Speedway løbsresultat

Husk Indycar kan ses på TV3 Sport eller TV3 Max og Viaplay.

Næste løb er Long Beach, det amerikanske modsvar til Monaco i Formel 1.