Indy: Kirkwood vandt i Nashville

Kyle Kirkwood vandt i Nashville Copyright Penske Entertainment

Kyle Kirkwood vandt i Nashvilles gader, da han søndag aften dansk tid kom først til målstregen efter 80 meget varme omgange på banen. Pole-mand Scott McLaughlin måtte nøjedes med en gentagelse af sidste års andenplads.

Det var tredje gang, at der blev kørt i Nashvilles gader. Alle tre gange er blevet kørt med et rødt flag i løbet, og de sidste to år er endt med Christian Lundgaard tabte placering(er) efter sidste genstart.

Der skete en del i løbet. Will Power manglede sine ørepropper og kom sent ud til formationsomgangen. Han måtte derfor bruge ekstra brændstof på at komme tilbage på sin plads, og det kostede ham en omgang, sagde Penske-køreren efter løbet. Den ene omgang kunne have gjort en del godt.

Der var flere Safety Car-perioder. Den første kom da David Malukas bagvinge knækkede på banen. Heldigvis uden den store skade. Dæk og pitstrategier spillede en stor rolle i løbet. Banens layout en anden, hvilket Colton Herta oplevede, da han blev presset bredt i et sving i en genstart, hvor efter en håndfuld biler passerede ham, da han ikke kunne dreje ind på banen og måtte igennem en afkørselsvej.

Linus Lundqvist var debutant i løbet, men sidst i løbet crashede den unge svensker. Flot kørsel fra Linus, men måske det var træthed, der gav et øjebliks koncentrationssvigt. Resultatet var, at debuten endte med et knækket hjulophæng i debuten og en ny safety car-periode.

Løbet blev for tredje år stoppet. Et crash, forårsaget i en genstart af Ryan Hunter-Reay, der dog ikke gjorde noget galt, da han pressede sig forbi Felix Rosenqvist, der ikke kunne dreje ind i et sving. Han ramte en dækbarriere, og da feltet er presset så meget sammen i en genstart, så kunne Callum Ilott og Benjamin Pedersen ikke reagere, og de tre biler holdt sammen med Benjamins bil halvt under Callums.

Podiet i Nashville 2023, Kyle Kirkwood foran Scott McLaughlin og Alex Palou
Copyright Penske Entertainment

Det krævede tid at få fjernet bilerne og reetableret dækmuren, så der kom et afbræk i løbet, da det røde flag faldt. Det betød, at vi løbet havde fire omgange tilbage, da det blev givet frit igen. Kyle Kirkwood var i front og lagde med det samme afstand til Scott McLaughlin. Kiwien kom dog tilbage, men havde ingen chance for at forhindre Kyle Kirkwood i at tage den anden sejr i år, og give Andretti Autosport en længe ventet sejr.

Resultatet af løbet i Nashville, det sidste på det nuværende layout, blev:

Nashville 2023

Danske Christian Rasmussen vandt Indy NXT og udbyggede sin føring i mesterskabet.

Christian Rasmussen vandt i Indy NXT
Copyright Penske Entertainment