Indy: Forkortet første dag på Indianapolis

Alexander Rossi Copyright Penske Entertainment

Det blev en forkortet dag på Indianapolis Motor Speedway. Regn over banen og hastigheder over 100 m/s er en dårlig ting, så første dag på speedwayen havde en omgangstotal på kun 219 omgange.

29 kørere fik sat en tid af de 31 kørere, der kom på banen. Tre kørere nåede 13 omgange, resten kørte færre. Første testdag blev mere en ‘Bank rusten af’ end de helt hurtige tider, men med regn i luften, så gjaldt det om at få varme i dækkene inden regnen kom.

En af de ting man lige skal lægge mærke til er antallet af, ikke bare nye kørere, men også nye liveries. Christian Rasmussens eneste planlagte oval-oplevelse i år sker ikke i bil nummer 20, som teamejer Ed Carpenter har taget over. Derfor skal du i stedet kigge efter nummer 33, som Christian sidder i.

Med en hjelm med dansk design af danske Nicolaj Jacobsen, kendt som N.J. Design, hvis bemalinger kan ses på kørere over hele verden. Indy 500 er noget helt specielt. Det ses på antallet af nye biler/hold i det ene løb, specielle liveries.

Således hylder Conor Daly NASCAR-legenden Jeff Gordon, og Graham Rahal ligner mere en vejarbejder med sin nye køredragt.

GPnews kan ikke finde oplysninger om træning på nogle af TV3’s kanaler, men Viaplay viser kvalifikationen på lørdag fra 17.00-00.00 og søndag fra 21.00 til 00.00. Søndag kaldes populært for Bump Day, hvor den eller de kørere som ikke kvalificerede sig, har mulighed for at gå efter at skubbe p33 ud af løbet.

Indy 500 practice 1