Indy: Dixon vandt kaotisk løb

Scott Dixon vandt sæsonfinalen Copyright Penske Entertainment

Scott Dixon vandt et kaotisk løb, da han efter 95 omgange på Laguna Seca kørte først over målstregen i det, som bedst kan beskrives som et løb, der ikke fik kørerne til at ligne professionelle racerkørere. Scott McLaughlin kom på podiet efter, at have været sendt godt bagud i andet sving.

Christian Lundgaard fik en meget uheldig hovedrolle i søndagens løb. En flot startplads som nummer tre blev vekslet til kontakt med Scott McLaughlin, der sendte kiwien i gruset og indirekte startede en kædereaktion, der ødelagde flere køreres løb.

Det var bestemt ikke kørsel fra højeste klasse, der blev vist på den nyasfalterede og markant hurtigere Weathertec Laguna Seca Raceway. Der var så mange safety car-perioder, at safety car løb tør for brændstof og måtte toppes op. Det lignede ærlig talt en samling amatører, der var sluppet ud på græs.

Felix Rosenqvist startede fra pole position, men blev presset ud af ideallinjen i sidste sving af den nye Indycar-mester Alex Palou. Dermed var spanieren i front, og her blev han længe. Josef Newgarden var collateral damage på første omgang, og på omgang otte var han af banen igen.

Christian Lundgaard og Scott Dixon fik gennemkørselsstraffe for kontakt med andre biler i sving to på første omgang, mens der ikke var nogen tvivl om vores danskers skyld, der var Scott Dixon rasende. Imens sad de fleste af os foran skærmen og tænkte, at det her skulle være nogle af de bedste kørere i verden.

Oftest er der kaos i åbningsløbet, hvor kørerne er rustne. Næsten lige så ofte er der ballade i sæsonafslutningen, hvor kørerne skal vise sig frem og det er noget nemmere at gå off-season med et godt resultat end, end sælge sig selv overfor nye arbejdsgivere med kontakter og afkørsler.

Trods sæsonens nok mest rodede og safety car-fyldte løb, så endte podiet alligevel med at være The Usual Suspects, der stod øverst. Scott Dixon vandt sit tredje løb ud af fire, mens Scott McLaughlin med sin andenplads sikrede sig plads tre i mesterskabet.

En del kørere har nu en del måneder til at sikre sig nye sæder, og lad os bare sige det som det er. Der var ingen af kørerne søndag, der lignede fremtidige Formel 1-kørere.

Laguna Seca 2023

I Indy NXT sikrede Christian Rasmussen sig titlen, da han startede løbet søndag fra pole position. Mens han lørdag i det første løb kørte sikkert og der aldrig var tvivl om andenpladsen, der var den nye mester nærmest en kopi af Max Verstappen i sin dominans af sæsonafslutteren.

Første del af løbet trak han fra Hunter McElrea, men feltet blev samlet under en safety car-periode. Efter den var overstået var det en dominerende og fritkørende dansker, der kørte så stærkt, at han sluttede 18 sekunder foran nummer to og næsten havde indhentet de langsomste kørere med en omgang.

Et stort tillykke med Rasmussens tredje titel på fire år. Han har domineret Road to Indy-programmet, og har nu vundet et Scholarship der skulle hjælpe ham på vej mod Indycar. Vi er 99% sikre på, at vi har to Christian’er på gridden i marts måned.