INDY: Chilton dropper ovalerne

Max Chilton Copyright Indycar Media

Max Chiltons kvalifikation til  Indianapolis 500 var britens sidste ovalbaneløb. Briten, der kørte for Manor i Formel 1, har meldt ud, at han ikke længere vil køre løb på ovalbanerne.

Amerikanske Conor Daly overtager bilen ved de resterende fire ovalløb, blandt andet på Texas Motor Speedway denne weekend. Max Chilton fortsætter så på de normale gade- og racerbaner.

Det er ikke første gang en kører dropper ovalerne. Det gjorde landsmanden Mike Conway også, da han deltog i Indycar. Her delte han bil med ovalspecialisten Ed Carpenter, der modsat kun kører ovalløbene og ikke de normale.

Højfartsovalerne kan være farlige. NÅår det går galt, så går det ofte rigtig galt
Copyright Indycar

Årsagen til stoppet  er sikkerhed kontra risiko. Ovalbaner, specielt de store som Texas, Indianapolis og Pocono, er farlige på grund af de store hastigheder. Det var på Pocono sidste år, at Robert Wickens kom alvorligt til skade.

Canadieren er oppe og gå, men langt fra et comeback til racersporten. Det er da også det mest fornuftige Max Chilton kan gøre. Han har ikke opnået de store resultater og bliver man først bange for en oval, så er det bedre at stoppe.

Han er 28 år og blev i 2017 gift med Chloe Roberts.