Hamilton efter Ferrari

Lewis Hamilton Copyright Pirelli

Lewis Hamilton er en gudsbenådet racerkører. Det kan man ikke tage fra ham, han er nu også blevet politisk aktiv, hvor han prædiker ‘Black Lives Matters’ og via sin indflydelse prøver at få Formel 1 til at rette ind.

Der er nu også kommet fokus på, at racismen skal stoppes. Kørerne, på nær Lewis Hamilton, står med sorte End Racism-tshirts under nationalsangen. Lewis selv står med Black Lives Matters og flere kørere går på knæ.

Mercedes har ændret bemalingen af deres sølvpile, og Formel 1 har indført #weraceasone og regnbuebuen.

Mattia Binotto
Copyright Ferrari Media

I søndag gik det udover Ferrari, da Lewis Hamilton hang dem ud for at være stille i denne sag.

“Man kigger på Ferrari, der har tusinder af folk arbejdende for dem, og jeg har ikke hørt et ord fra dem om, at de holder sig selv ansvarlige.”

Alfa Romeo, det andet italienske hold, har udsendte en pressemeddelelse om, at både Kimi Raikkonen og Antonio Giovinazzi selv vælger om de vil tage et knæ.

“Kimi og Antonio…er frie til fortsat at vise deres støtte for denne sag på den måde de føler sig tilpas med, både i deres kultur og tro.”

Red Bulls mørke mekaniker modtog en del tid på tv
Copyright Red Bull Contentpool

Kevin Magnussen manglede ved søndagens regionalsang. Ifølge Luna Christofi kom han løbende forbi hende og tanken var, at han havde glemt sit mundbind, og kørerne har skrevet under på, at de vil opfylde alle regler som er opsat under coronatiden.

Flere kørere har også stillet spørgsmål ved, hvor længe det skal fortsætte. Til det svarer Lewis Hamilton:

“Nogle folk spørger ‘Hvor længe skal vi fortsætte med dette?'”

Red Bulls mørke mekaniker modtog en del tid på tv
Copyright Red Bull Contentpool

“Der er behov for en masse arbejde indenfor Formel 1, FIA er nødt til at være en del af det og jeg mener, kørerne skal være en del af det, da vi har store stemmer og platforme.”

Problemet er, at overeksponering kan ende med modsat fortegn og sympatien vende til antipati. Kigger man på de sociale medier, så er der en klar opdeling for for og imod. Mange skriver, at alt det Black Lives Matters tager fokus for racerkøreren, hvilket sidste weekend modbeviste, og andre at han har så meget magt i Formel 1, at han kan tvinge andre til at ændre sig.

Nogle kørere gik på knæ, det gør ikke de andre til racister.
Copyright Red Bull Contentpool

Alle er dog forskellige og håndterer det på deres måde, og det skal man respektere, siger Mercedes teamchef Toto Wolff.

“Jeg mener vi bør ikke dømme nogen i denne situation.”

“Ingen af kørerne er racister – heller ikke dem, der vælger at stå.”

“Vi er nødt til at respektere den enkeltes perspektiv.”