Gridstraf til Leclerc og bøde til Mercedes

Charles Leclerc Copyright Ferrari Media

Løbet i Sakhir var egentlig ikke et løb, der bød på de store episoder, når man lige ser bort fra starten. Det var fjernelsen af Jack Aitkens ødelagte forvinge fra ideallinien på start/mål-langsiden som satte gang i den safety car-periode, der endte med at ødelægge Mercedes’ og George Russells løb.

Det var her George Russell kørte i pit og fik Valtteri Bottas’ fordæk påmonteret. Årsagen var radioproblemer og det faktisk skulle være Valtteri Bottas, der kørte først i pit. Af samme grund blev Bottas’ pit stop en rodet omgang, hvor han endte med at blive sendt ud på de slidte hard-dæk.

George Russell i pit
Copyright Mercedes AMG

George Russell kørte direkte i pit igen og fik skiftet dæk. Fejlen på dækkene blev naturligvis indrapporteret og selvom en forseelse som denne normalt ville betyde diskvalifikation, så gjorde radioproblemerne, at man ikke valgte diskvalifikationen.

En straf skal dog gives, og derfor er Mercedes blevet tildelt en bøde på €20.000, mens kørerne har fået lov at blive i løbet og dermed beholde de point som de scorede.

Charles Leclerc
Copyright Ferrari Media

I den anden ende var der Charles Leclerc, som ramte Sergio Perez i sving fire, der endte med også at koste Max Verstappen sin videre deltagelse i løbet. Der var ingen tvivl om, hvem der bar ansvaret for forseelsen, så Charles Leclerc er blevet idømt tre strafplaceringer til denne uges løb i Abu Dhabi.

Endvidere har Monegaskeren fået to strafpoint på superlicensen, så han nu har 3 ud af de 12 tilladte.