FE: Mitch Evans tog første sejr

Mitch Evans Copyright Formula E Media

Syv løb, syv forskellige vindere. Mitch Evans tog sin første sejr i Formel E efter at have deltaget i flere år i serien. Det var samtidig Jaguars første sejr, men den kom først efter en intens og spændende duel med Andre Lotterer fra DS Techeetah.

Løbet blev delt i to. Banen var våd, da polemand Andre Lotterer tog den første start i gaderne i Rom. Flere steder på banen var der tumult og både Alexander Sims fra BMW og Maximillian Günther skøjtede i muren med efterfølgende skade af forvinger. Sam Bird blev også klemt på vej ind i chikanen før start/mål-stregen og udgik efter kontakt med muren.

Andet sted på banen blev der samtidig trafikprop forårsaget af Jose Maria Lopez, der blev ramt af Gary Paffett og Jean-Eric Vergne, der lykkedes at køre ind under Englænderen. Total spærring og rødt flag.

Alle kørere foran Jose Maria Lopez kørte en omgang mere end de uheldige kørere, der endte bag trafikproppen og det gav en lidt sjov genstart, som først kom lang tid efter.

Oprindelig ville arrangørerne finde den rigtige rækkefølge, men de endte med at starte løbet helt forfra. Den lange ventetid på genstarten, hvor banen bl.a. blev reperaret i et sving gjorde, at Sam Bird f.eks. kunne få ordnet sin bil og blive en del af løbet igen.

For at undgå forskellen i energi mellem dem med to omgange og dem med en omgang, så blev alle kørerne bag Jose Maria Lopez sendt på banen en omgang før, hvor de med racespeed skulle køre op bag sikkerhedsbilen, så rækkefølgen var korrekt og energiforbruget ens.

Det andet løb havde igen Andre Lotterer som den førende. Mitch Evans skyggede ham og Stoffel Vandoorne i sin HWA kunne sådan da følge med. Det begyndte at blive taktisk oppe i førergruppen for alle kørere skal tage to ture igennem Attack Mode, men hvem spillede først ud?

Det gjorde Mitch Evans og kort inden de fire minutters ekstra power udløb lavede Andre Lotterer en mindre fejl ud af svinget før chikanen, hvilket gav Mitch Evans chancen til at bokse Andre Lotterer inde. Begge kom igennem chikanen med en lille berøring de to imellem, men køreren fra New Zealand var nu forrest.

Andre Lotterer lavede en dobbelt Attack Mode, da han tog sit første og da det udløb sit andet i et forsøg på at komme forbi Mitch Evans. Jaguar-køreren forsvarede sig godt, men fik på et tidspunkt at vide, at det var ved at blive kritisk på energi. Det gjorde, at Lift & Coast blev taget i brug, men også at Andre Lotterer havde mindre kontakt, da Mitch ikke accelererede samme sted som normalt.

Stoffel Vandoorne kunne i perioder køre sig tæt på de to forreste, men aldrig true dem. Felipe Massa fra Venture udgik igen og man kan ikke sige, at brasilianerens start i Formel E har været god.

Da Massa udgik kom der Full Course Yellow, hvilket svarer til Virtual Safety Car i Formel 1, og her fik Jean-Eric Vergne bremset sig forbi Antonio Felix da Costa. En tydelig fejl fra franskmanden, men fremfor at give pladsen tilbage til BMW-køreren, så blev han der, hvilket naturligvis endte med en straf.

Det var en meget glad Mitch Evans, der kørte først over målstregen. Andre Lotterer tog nederlaget med stil, men det er tydeligt at se, at køreren som har vundet i næsten alle klasser han har kørt, ikke er tilfreds med at mangle en sejr i Formel E. Formel 1 er den andne serie uden sejre, men det blev også kun til et løb for Caterham i Belgien tilbage i 2014.

Resultatet af løbet blev:

Plads Kører Team Bil Afstand
1 Mitch Evans Jaguar Jaguar 1t33m51.140s
2 Andre Lotterer DS Techeetah DS 0.979s
3 Stoffel Vandoorne HWA Venturi 6.399s
4 Robin Frijns Virgin Audi 9.181s
5 Sebastien Buemi e.dams Nissan 9.778s
6 Oliver Rowland e.dams Nissan 11.262s
7 Lucas di Grassi Audi Audi 24.340s
8 Jerome d’Ambrosio Mahindra Mahindra 28.633s
9 Antonio Felix da Costa BMW BMW 30.651s
10 Pascal Wehrlein Mahindra Mahindra 30.735s
11 Sam Bird Virgin Audi 32.272s
12 Alex Lynn Jaguar Jaguar 42.238s
13 Oliver Turvey NIO NIO 48.616s
14 Jean-Eric Vergne DS Techeetah DS 49.732s
15 Tom Dillmann NIO NIO 52.253s
16 Jose Maria Lopez Dragon Penske 1m10.373s
17 Alexander Sims BMW BMW 1m11.373s
18 Daniel Abt Audi Audi 1 omg.
19 Maximilian Gunther Dragon Penske Udgået
Felipe Massa Venturi Venturi Udgået
Edoardo Mortara Venturi Venturi Udgået
Gary Paffett HWA Venturi Udgået