FE: Jaguar tog dobbeltsejr i Monaco

Mitch Evans vandt Monaco ePrix Copyright Formula E

Det blev Mitch Evans, der tog sejren i Monaco ePrix lørdag. Holdkammeraten Nick Cassidy agerede væbner og tog til takke med plads to, mens Stoffel Vandoorne holdt holdkammeraten Jean-Eric Vergne tilbage og tog den sidste plads på podiet.

Monaco er Monaco, og selv om de mindre Formel E-biler har bedre chancer for at overhale end de noget større og markant hurtigere Formel 1-biler, så var der alligevel masser af skader på bilerne. Primært forvingen tog imod en masse tæsk i løbet af de 29 omgange, der blev til 31 på grund af safety car.

Pascal Wehrlein startede fra pole position efter at have slået Stoffel Vandoorne i den endelige duel tidligere på dagen. Række to sad Jaguar på, mens Jean-Eric Vergne og Sebastien Buemi sad på række tre. Den regerende mester Jake Dennis startede fra p18.

Hos McLaren var der kørerskifte, da Sam Bird fik en håndskade og Taylor Barnard, kendt fra F2, afløste Bird. Noget af en ilddåb med han havde dog lidt kendskab til banen fra et sprint- og et featureløb i F3 fra sidste år.

Monaco bød på masser af buler, men de primære overhalinger kom når en kører tog sit Attack Mode, der var lagt på en måde der kostede et sted mellem 1½ og 2 sekunder. Pascal Wehrlein tog sit første Attack Mode tidligt, mistede placeringer og så kunne han ikke rigtig bruge det til noget, da der kom Safety Car på banen.

Mitch Evans sejrede i Monaco
Copyright Formula E

Eduardo Mortara crashede i Swimming Pool-sektionen og sendte vragdele ud på banen. Et solouheld, der dog krævede flere omgange bag Safety Car for at få ryddet op. Klog kørsel fik de to Jaguar-racere i front og her styrede de løbet.

De to DS Penske, men et sort/guld livery, fulgte efter med en Jean-Eric Vergne, der meget gerne ville forbi Stoffel Vandoorne, men ikke fik lov. Pascal Wehrlein fulgte efter på p5, mens Oliver Rowland i sin Nissan snød Antonio Felix da Costa i Porsche for p6.

Jake Dennis havde en elendig kvalifikation og løbet gik ikke meget bedre. En weekend til glemmebogen for den regerende mester.

Da de 31 omgange var færdigkørt var det med Mitch Evans som vinder. Nick Cassidy spillede holdkortet og sørgede for at holde de to DS Penske tilbage.

Podiet i Monaco med Mitch Evans som vinder foran Nick Cassidy og Stoffel Vandoorne
Copyright Formula E

Pascal Wehrlein fører stadig stadig mesterskabet med 102 point efter otte runder foran Nick Cassidy med 95 og Jake Dennis med 89.

Monaco ePrix 2024

Formel E og Formel 1 skal og kan ikke sammenlignes, men fordi folk ynder at gøre det alligevel, så kan vi lige bringe den hurtigste tid i Monaco i en F1-racer. Lewis Hamilton i sin Mercedes fra 2021 kørte 1.12.909.

Næste løb i Formel E er dobbeltweekenden i Berlin 11. og 12. maj, hvor der også er en rookie testsession. Her skal Iron Dames Marta Garcia teste for ERT.