Helmut Marko gør det svært at præstere

Dr. Helmut Marko og Daniil Kvyat Copyright Red Bull Contentpool

Dr. Helmut Marko har ry for at være en hård nyser. Med nærmest diktatorisk styring af Red Bulls juniorprogram, så er han om nogen manden, der skal imponeres hvis man ønsker en chance i Formel 1 hos energidrik-holdet.

I år har han allerede allerede slagtet to juniorkørere fra programmet i form af Daniel Ticktum og Patricio O’Ward, der ikke levede op til forventingerne i Super Formula i Japan. Dan Ticktum prøver nu at genrejse karrieren med F2 i 2020 og Pat O’Ward skal køre for McLaren i Indycar.

Jean-Eric Vergne
Copyright Formula E

Jean-Eric Vergne er en kører, som har været en del af Red Bulls juniorprogram og også nåede Formel 1 hos Toro Rosso, hvor han kørte fra 2012 til 2014.

Selv om den dobbelte Formel E-mester ikke vil angribe Helmut Marko, så lyder det alligevel lidt sådan.

Til tv-stationen ‘Canal Plus’ udtaler han:

“Jeg vil ikke angribe dem, fordi uden dem ville jeg ikke være, hvor jeg er i øjeblikket.”

“Men det er en virkelig svær historie for mig.”

“Da jeg startede i F3 ringede han til mig og sagde ‘Ricciardo har vist dig, hvordan man gør det. Hvis du ikke vinder mesterskabet, så forlader du os’.”

Et andet opkald Vergne fik var op til et løb, hvor han startede på pole position.

“Jeg startede på pole og jeg endte med at vinde det løb, men Marko mente det var uacceptabelt, at jeg ikke også havde taget den hurtigste omgang.”

Daniil Kvyat
Copyright Red Bull Contentpool

“Det er bare sådan han er.”

Daniil Kvyat har også et eksempel.

“Jeg var måske tre eller fire sekunder efter min første regnvejrstest i Formel BMW og han ringede klokken 7 om morgenen og sagde ‘Så du er ret ubrugelig i regnvejr’  og lagde på.”