FE: De korte nyheder

Monaco 2019 Copyright Formula E

Denne weekend er der debut til Valencia i Formel E. Ikke byen men til Ricardo Tormo-banen udenfor Valencia. En bane som Formel E kender særdeles godt, da der er kørt flere pre-sæsontest gennem årene på denne bane.

Det bliver dog på et specielt layout på banen, og sidste gang der blev kørt på en permanent racerbane i form af det nye layout på Mexico City, fik et af årets bedste løb.

Når de to løb i denne weekend er kørt, så er næste afdeling i Monaco. To uger før Formel 1-løbet køres, men i år bliver det på den lange bane, bogstaveligt talt. For den 16. april annoncerede man et skifte til det samme layout, der bruges i Formel 1.

Det bliver spændende at se Gen2-bilerne på samme bane som de langt hurtigere Formel 1-biler, så det formodes at der kommer små chikaner og andre ting, der gør en direkte sammenligning umulig. For F1’erne er klart hurtigst, men 20-30 sekunders forskel på en omgangstid vil være katastrofalt PR-mæssigt.

Formel E’s layout i Monaco
Copyright Formula E

Canada kan være på vej tilbage til Formel E i det kommende år. Om en uge skal der være en afstemning Vancouver City Council om at lade en promotor arbejde på et løb i East False Creek i 2022.

Det er OSS Group, der står bag forslaget som ikke kun vil dreje sig om Formel E, men også to koncerter og en forretningskonference.

Vancouver har tidligere afviklet adskillige Indycar-løb, hvor Jan Magnussen har kørt et af disse.

Sarah Kirby-Yung udtaler til ‘Daily Hive Urbanized’:

“Det her er et meget bredere event end Indy var.”

Et tredagesarrangement som dette vil give op mod 3000 personer arbejde og have en positiv indflydelse på lokaløkonomien på næsten en halv milliard kroner.

FIA Præsident Jean Todt
Copyright Formula E

FIA Præsidenten Jean Todt har været ude med et opråb til medierne, som han ikke mener gør nok for at promovere Formel E. De store motorsportssites dækker sporten sporadisk, og et af de store irritationsmomenter ved sidste afdeling i Rom var, at de lokale aviser ikke skrev om Formel E trods det blev kørt i byen.

En lille sjov sammenligning her er, at når man er til Formel 1 i Barcelona på en bane 30 km fra Barcelona centrum, så er der ikke meget der fortæller Formel 1 er kommet til byen.

Vi slutter denne lille nyhedsopdatering med nyheden om, at Formel E-arrangørerne vil lave en slags Concorde Agreement, som vi kender det fra Formel 1, hvor alle detaljer i sporten vil stå nedskrevet som f.eks. rettighedshavere, tv og fordeling af penge mellem holdene.

Den vil træde i kraft ved Gen3’s begyndelse.