FE: Audi stopper efter sæson 7

Lucas di Grassi Copyright Audi Motorsport

Mandag bekræftede Ferrari rygter om, at de er på vej tilbage til sportsvognsracing og Le Mans med annonceringen af en ny LMDh-bil, der kkan bruges både i USA/IMSA og WEC-mesterskab foruden Le Mans.

Bilen skal stå klar i 2023 og fokus skal være på den nye bil.

Dermed stopper Audi i Formel E efter sæson 7. I forvejen er Audi stoppet i DTM, der som klasse befinder sig i et mellemrum. Det betyder selvfølgelig, at Rene Rast og Lucas di Grassi står uden arbejde efter sæson 7, men muligheden for at blive en del af LMDh-indsatsen virker til at ligge lige til højrebenet.

Der er dog også muligheden for at skifte til et andet hold i Formel E, og selv om Audi som fabrikshold trækker sig ud efter sæson 7, så skal de stadig levere motoren til Envision Virgin Racing de kommende tre år.

Lucas di Grassi i sæson7-bilen
Copyright Audi Motorsport

Til ‘Autosport’ udtaler Lucas di Grassi:

“Jeg vil gerne blive i Formel E, men ikke nødvendigvis hos Envision Virgin. Jeg er nødt til at diskutere muligheder.”

“Naturligvis elsker jeg at køre Formel E, jeg elsker at være her, jeg føler mig hjemme. Hvis jeg kan fortsætte min karriere i Formel E, så vil jeg prøve det.”

“Motorsport kører i cirkler. Hvis du kigger på de fleste hold i Formel 1, så kommer de ind, stopper, og vender tilbage.”

Lucas di Grassi
Copyright Formula E

“Jeg er ikke sur. Det er en gruppebeslutning, det er strategi.”

“Naturligvis ønsker jeg Audi vil fortsætte i Formel E  Jeg fik dem dertil, jeg bragte holdet over fra LMP1, Jeg kom over.”

“Men at vende tilbage til LMDh for mig er også et projekt, som begejstrer mig en del.”

Audi har også bekræftet, at de stiller til start i Dakar Rally.