FE: Dennis vandt i Mexico

Jake Dennis sejrer i Mexico Copyright Formula E

Sæson 9, sæson 1 i Gen3-æraen, begyndte denne weekend i Mexico. For første gang skulle vi se det reelle styrkeforhold mellem de 11 hold, og det blev til en Porsche-motoriseret 1-2.

Det var dog Jake Dennis fra Avalance Andretti, der dominerede løbet. Lucas di Grassi startede fra pole, men kunne ikke stille noget op, da Jake Dennis endelig kom forbi. Derfra udkørte han alle, inklusiv Pascal Wehrlein i den ægte Porsche.

At Porsche er gode i Mexico viser historien, men en Porsche skulle føre løbet ved flere lejligheder, naturligvis på grund af safety car. Allerede i starten af løbet kørte Robin Frijns op bag i Norman Nato og udgik på stedet. Norman Nato kom lidt længere, men udgik også og dagens første safety car-periode.

Der går ikke lang tid før safety car skal bruges igen. Sam Bird i Jaguar udgår i genstarten med et defekt driveshaft. Jake Dennis tager føringen fra Lucas di Grassi på omgang 12 af 36. Her bliver han resten af løbet.

Der er flere nye regler i år. En af dem er Attack Mode, hvor kørerne får 50 kW mere at gøre godt med. To styk af tilsammen fire minutter, og lige præcis tilsammen gør kørerne kan køre 1+3, 2+2 eller 3+1, så det bliver et taktisk element.

Der går dog ikke mange omgange inden sidste og tredje safety car-periode. Eduardo Mortara spinner sin Maserati og det kræver igen besøg af Porsches Taycan. De mange safety car-perioder gør, at man lægger fem ekstra omgange til løbsdistancen. Tidligere var det en tidsforøgelse.

Pascal Wehrlein udnytter sine to Attack Modes og kommer helt op på plads to i løbet. Lucas di Grassi er på plads tre og han bliver presset resten af løbet. McLaren har overtaget Mercedes’ hold og de har sat debutanten Jake Hughes i den ene bil. Han lå indtil sidste omgang og fik en fantomdebut. Først på omgang 41 blev han overhalet af Andre Lotterer i den anden Porsche.

Der var flere gode kampe i løbet, men tv-producenterne var ikke gode til at finde dem. Derfor kunne løbet godt virke processionelt. De nye Gen3-biler er smallere end de tidligere, og selv om man kan diskutere udseendet på bilerne, så giver de smallere bil mere plads til kampe.

Noget vi formodentlig kommer til at se på bybanerne i serien. Nio 333 startede godt, men ligesom tidligere så kan de ikke holde kadencen og falder igennem.

Mexico 2023 løbsresultat

Om 13 dage køres afdeling 2 og 3 i Saudi-Arabien.