Derfor blev det Hulkenberg

Nico Hulkenberg Copyright Racing Point

Da Sergio Perezs første corona-test ikke gav et klart resultat gik nødplanerne hos Racing Point i gang. Der kunne blive behov for en erstatningskører, hvis Sergio Perezs næste test var positiv. Det fandt vi jo ud af, at den var, men hvem skulle så overtage den ledige bil.

De to mest åbenlyse kandidater var Stoffel Vandoorne og Esteban Gutierrez, men belgieren er ved at forberede sig til Formel E-finalen i Berlin, hvor der bliver afviklet tre dobbeltløb indenfor ni dage, så han var ude.

Nico Hulkenberg var også en mulighed og både Nico og Esteban Gutierrez blev diskuteret med ingeniørerne, men Nico kørte Formel 1 sidste år og så har han kørt for Force India (før holdet blev solgt og omdøbt til Racing Point, red.), hvilket gør at han kender en del af holdet.

Otmar Szafnauer
Copyright Racing Point

Otmar Szafnauer udtalte under fredagens pressekonference om valget af Nico Hulkenberg.

“Fordi han kender os rigtig godt, han kender alle ingeniørerne, han kender vores systemer, vores processer, han har kørt vores simulator.”

“Det ville være nemt for ham at sætte sig i simulatoren igen og han har relevant erfaring efter at have kørt Formel 1 sidste år, og vi har behov for en der kan score point til os, så vi tænkte Nico ville være den bedste for os.”

Nico nåede dårligt nok hjem før han var ude af døren igen. Otmar Szafnauer ringede til ham torsdag eftermiddag.

“Han var lige landet i Tyskland. Jeg mener han var fløjet til Tyskland for at teste en sportsvogn eller lignende, jeg ved ikke hvilken kategori indenfor racing, men han ladede der og han sagde ‘ yeah, jeg er lige landet her, jeg skal ud og teste’ og jeg sagde ‘Måske du skulle hoppe i en Formel 1-bil i stedet’ og han sagde ‘Absolut’.”

Nico Hulkenberg
Copyright Racing Point

“Jeg tror han var en time på jorden i Köln for at hente sine sko og en hjelm, og jeg tror ikke hjelmen han tog er op til spec og så fløj han til Birmingham, hvor han landede, jeg tror 7 eller 7.30 igår (torsdag, red.).”

Nico fortæller selv i den udsendte pressemeddelelse efter fredagens træninger, at det sidste døgn havde været hektisk. Der skulle støbes sæde og testes simulator, og så skulle han lige levere en negativ coronatest. Den kom kort før starten på FP1.