Boganm: Daniel Ricciardo er en dyr billedbog

Daniel Ricciardo - In pursuit of greatness

Jeg sidder ofte og kigger efter nye spændende biografier fra spændende racerkørere, så jeg har lidt at læse i de døde perioder i sæsonen som f.eks. nu. Tilbage i efteråret bemærkede jeg en bog om Daniel Ricciardo med undertitlen In pursuit of greatness af Nate Saunders.

Den lød interessant så trods prisen på 25 pund + porto og moms, så røg den i kurven hos Amazon.co.uk. For et par dage siden modtog jeg bogen, spændt på at læse om Daniels vej til Formel 1 krydret med flotte billeder og specielt billederne fra vejen op til Formel 1.

Jeg skulle blive slemt skuffet. Min opfattelse var, at bogen var skrevet af Nate Saunders i samarbejde med Daniel Ricciardo, men intet kunne være længere væk fra min opfattelse. Daniel Ricciardo er ligeså involveret i bogen som en Big Mac er Michelin-mad. Citaterne i bogen er ikke givet direkte til forfatteren, men taget fra diverse pressemeddelelser gennem årene.

Daniels vej til Formel 1 er kort beskrevet uden nogen billeder fra vejen op. Hans avancement til Formel 1 og HRT dækkes kort, men her dukker der dog et par billeder op. Bogen fokuserer på Red Bull-delen hos Toro Rosso og Red Bull Racing og stort set alle billeder er (vil jeg gætte på) fra Red Bulls billededatabase. Dog sniger der sig et par gange et fremmed billede ind som Sebastian Vettel i en Ferrari i 2015.

Teksten er små korte beskrivelser af løb, ofte flere slået sammen og flere gange springes et løb over. Der dækkes frem til og med 2017-sæsonen, hvilket igen kan undre for bogen udkom først sidst i 2018, men 2018 bliver ikke dækket.

Til gengæld er der mange billeder i bogen. I forhold til tekst, så er billederne det primære. Jeg er typen, som hellere vil have uddybende forklaringer fremfor store billeder, men det er da en måde at øge sideantallet på.

Måske burde jeg have reageret på, at forsidebilledet er fra 2017, men tænkte det skyldes de æstetiske flottere biler uden halo.

Som du nok kan læse, så er jeg skuffet. Det tror jeg også du vil blive, hvis du bruger penge på den. Der er flere ugers leveringstid på bogen og det tror jeg hænger sammen med, at Daniel Ricciardo/Red Bull Racing ikke er tilfredse med bogen. Den kan ikke engang kaldes en uofficiel biografi for biografidelen er så godt som ikke-eksisterende.

Så køb kun bogen, hvis du gerne vil have billeder af Daniel Ricciardo.