Belgiens GP – Shootout – Max snød Piastri

Max Verstappen Copyright Red Bull Contentpool

Sidste uge i Ungarn var der 0.008 sekund mellem Lewis Hamilton og Max Verstappen i kvalifikationen på Hungaroring. I dagens sprint shootout (det officielle navn for sprintkvalifikationen) var der 11 tusindedele mellem Max Verstappen og Oscar Piastri.

Så ny pole position til Max Verstappen, men der var andre højdepunkter igennem de tre sessioner. Banen var våd, da SQ1 gik i gang. Derfor gik alle kørere ud på Intermediates. Første timede omgang var Lewis Hamilton i 2.02.297. Max sluttede SQ1 med 1.58.958.

Først blev det hele dog udskudt 35 minutter for at få regnen til at stoppe og få banen til at tørre lidt op.

SQ1’s negative højdepunkt stod Haas for. Af en eller anden grund, som vi ikke kender til, kørte Kevin og Nico igennem pitten uden at sætte en tid. Der har sikkert været en god grund, men det endte med, at Kevin Magnussen sluttede p18 og Nico Hulkenberg nåede slet ikke at sætte en tid, så han starter p20.

Derfor blev de fem uheldige Tsu, Bot, Mag, Zho, Hul.

Nico Hulkenberg
Copyright Haas F1 Media

SQ2 startede med kørerne in Inters. Tiderne faldt hurtigt og banen tørrede godt op igennem de 10 minutter. Så tørt var sporet, at Lance Stroll skiftede til Medium. Hvorfor han ikke tog Soft? Fordi reglerne foreskriver Medium i SQ1 og SQ2. Da Lance kørte ud på sin flyvende omgang fandt han dog ud af, at banen stadig var våd. Derfor fik han vand på sine dæk og gled af i næste sving.

Desværre ramte han næsten direkte i dækkene, og så var SQ2 ovre, da der kom rødt flag med 29 sekunder tilbage. Det kostede for en del kørere, som måtte se chancen for avancement forsvinde. Fernando Alonso specielt må være ekstra ærgerlig. Max Verstappen var hurtigste mand i SQ2 med 1.55.200.

De fem “tabere” blev derfor Ric, Alb, Sar, Str, Alo

Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Contentpool

Så var der kun SQ3 tilbage og alle kørere skulle køre ud på Soft. Banen var nu tør på asfalten. Charles Leclerc satte den første tid i 1.52.525. Tiderne faldt dog hurtigt og da det var tid til den sidste tid smækkede Carlos Sainz en 1,49.081 på toppen af listen.

Det burde have været pole, men så kom Oscar Piastri, der føler sig godt tilpas i den nye McLaren og kørte 1.49.047. Max Verstappen manglede at sætte en tid og det så ikke godt ud, men så lavede Max en Max og trods et tidstab smadrede han den sidste sektor og tog pole med 11 tusindedele. Tiden blev 1.49.036.

De to Mercedes-kørere var det negative højdepunkt. George Russell bommede første sving, kom i vejen for Lewis Hamilton, og så gik der engelsk skoledreng i den. George ville ikke acceptere, at han havde ødelagt sin omgang, så han fik ødelagt Lewis’ også.

Oscar Piastri, McLaren MCL60
Copyright McLaren Media

Derfor blev Top 10 i Shootout
1. Max Verstappen
2. Oscar Piastri
3. Carlos Sainz
4. Charles Leclerc
5. Lando Norris
6. Pierre Gasly
7. Lewis Hamilton
8. Sergio Perez
9. Esteban Ocon
10. George Russell