Williams klar til at skippe Mercedes for Renault?

Præsentation - ROKiT Williams FW42-bemaling Copyright Williams F1 Team

Tyske ‘Auto Bild’ skriver, at Williams skulle være klar til at skifte Mercedes’ dominerende motor ud med en Renault-motor. Forholdet til Mercedes skulle være tæt på iskoldt.

Det skyldes ifølge ‘Auto Bild’, at Williams fortsat afviser at bruge Mercedes’ gearkasse, men fortsat vil bruge deres egen. Samtidig er Mercedes ikke ligefrem stolte over at have en motor liggende i feltets dårligste bil.

Sidstepladserne gik igen til Williams-Mercedes lyder ikke særlig godt i Stuttgart.

Renault har leveret motorer til Williams af flere omgange. Bl.a. i 2012 hvor Pastor Maldonado tog sejren i Spanien med en Renault-motor bagerst.

“Forhandlingerne er allerede i gang.”

George Russell
Copyright Williams F1 Team

Hvad der tæller imod et skifte til Renault er, at Williams har Mercedes-junior George Russell på holdet. Samtidig rygtes det, at den anden Mercedes-junior er på vej til det andet Williams-sæde.

Hvad der tæller for er historien med Renault og at Renaults motor er blevet væsentlig bedre i år. Esteban Ocon har også en fortid som Renault juniorkører og han rygtes på vej mod Renaut-fabriksholdet som afløser for Nico Hulkenberg, hvis kontrakt udløber i år.

Hulken kunne derimod komme til Williams, som han debuterede for i 2010 og stadig være Renault-associeret. Mercedes’ Toto Wolff har også udtalt, at Mercedes ikke vil stå i vejen for et sæde til Esteban Ocon, selv om det skulle være hos et ikke-Mercedes-hold.

Silly Season kører på livet løs.