Bahrain test dag 3 – Red Bull byder til dans

Sergio Perez Copyright Pirelli

Sidste testdag i Bahrain er slut. I næste uge starter den officielle Formel 1-sæson, altså den hvor der ikke sandbagges og hvor der køres om point. Red Bull Racing har været hurtige hele testen, og Sergio Perez smed da også ugens hurtigste testtid i dag.

Der blev trykket til den i dagens sidste test. Som altid er det værd at huske, at holdene har testet forskellige ting, så det kan være svært at vide hvor de reelt står. Således har Kevin Magnussen set “skuffende” ud i forhold til holdkammeraten Nico Hulkenberg, da størstedelen af danskerens test virker til at være kørt på det hårdere C3-dæk.

Der blev dog sat et par C4 på #20 og så kørte Kevin femtebedste tid, der dog blev slået to gange af andre kørere. Oppe i front kørte Lewis Hamilton stærkt det blødeste C5-dæk, men Sergio Perez satte sin tid på C4-dækket.

Oscar Piastri
Copyright Pirelli

McLaren har haft problemer over hele testen. Også i dag hvor Oscar Piastri spandt sin McLaren i sving 10, men værre var dog lange perioder i pitten til McLaren-bilen. Valtteri Bottas har også haft en god test, hvor han sluttede 3’er i sin Alfa Romeo, trods et rødt flag midt i testen da gearkassen stod af.

Charles Leclerc var hurtigst i morgensessionen. Carlos Sainz var tæt på at slå den tid og var 0.057 foran på et tidspunkt, men mistede tid i den sidste del af banen. Han sluttede tolv tusindedele efter og forbedrede ikke sin tid senere trods masser af omgange i Ferrarien.

Felipe Drugovich
Copyright Pirelli

Hvad testede Aston Martin i dag? Felipe Drugovich sad i AMR23 fra morgenstunden, og Fernando Alonso om eftermiddagen. Kun 17 kørere var på banen i dag, ligesom fredag havde tre hold valgt at fokusere på kun en kører.

Derfor er det overraskende, at dagens suverænt langsomste kører er Nyck de Vries i AlphaTauri. Nyck var dog fint tilfreds med testen, så vi må gå ud fra, at det har handlet om løbsdistance og længere stints hele vejen igennem. Ellers kan man ikke være glade for 4½ sekunds afstand til den næstlangsomste i testen.

Nyck de Vries
Copyright Pirelli

Præsæsontesten er nu slut. Alle hold har massive mængder data at analysere inden det går løs næste weekend. Kørerne kan se frem til et par afslappende dage inden de officielle pligter starter torsdag.

Bahrain test dag 3 2023