Alonso fik Red Bull-tilbud

Fernando Alonso Copyright McLaren Media

Fernando Alonso brugte en del af 2018 på at sælge sig selv op, da han gentagne gange sagde, at Red Bull Racing havde været interesseret i ham. Sandheden er ifølge Dr. Helmut Marko der dog medgiver, at Red Bull Racing på et tidspunkt, kortvarigt, var interesseret i ham.

Det var dog slet ikke i den stil, som Fernando Alonso udtalte i efteråret 2018.

“Faktisk fik jeg tilbud fra Red Bull i 2007, 2009, 2011, 2013 og to i år – en i Monaco og i en august.”

Dr. Helmut Marko og Christian Horner
Copyright Red Bull Contentpool

Helmut Marko udtaler dog, at det er rigtigt, at der på et tidspunkt var kontakt mellem Alonsos lejr og Red Bull Racing.

“De var meget krævende, ikke så meget på den finansielle side men omkring PR-deltagelser, omkring frihed med merchandising og lignende.”

“Vi sagde: Okay. Lad os kigge på det detaljeret. I skal sende om et kontraktudkast og vi blev enige om at mødes indenfor en uge. Der skete intet i to uger og efter tre uger fortage vi Garcia-Abad (Alonsos manager, red.): Tak, vi er ikke længere interesserede.”

Dr. Helmut Marko, Daniel Ricciardo og Christian Horner
Copyright Red Bull Contentpool

“Så der var en snak i 2007, men det fungerede ikke. Der var intet tilbud fra vores side og blev aldrig et emne for os. Angående i år har jeg ikke talt med hverken Alonso eller Briatore.”

Red Bull bekræfter dog, at Flavio Briatore og Liberty Media begge spurgte til muligheden for at give Fernando Alonso det ene sæde. Hvilket ville havde gået imod Red Bulls juniorprogram og så havde Honda nok heller ikke været interesserede.