Når det nye motorreglement træder i kraft i 2026 bliver det noget af en udfordring for alle. Fjernelsen af MGU-H er ikke noget man bare fjerner. Det bliver noget af en håndfuld, men også en teknologisk udfordring.
Formel 1’s tekniske chef Pat Symonds fortæller i et interview til ‘Auto Motor und Sport’:
“Da MGU-H ikke længere bruges fra og med 2026, vil MGU-K (Kinetic Energy Motor Generator Unit) stå alene med at understøtte forbrændingsmotoren, og den forventes at producere meget mere strøm, end den gør i øjeblikket – 120 KW (160 HK) nu, men vil være 350 KW (470 HK) i 2026 – et markant spring.”
“Fjernelsen af MGU-H vil reelt nødvendiggøre et redesign af power units af producenterne, da den nuværende kontrol, den giver over indløbsventilen vil gå tabt. Endvidere vil reglerne omkring tilladte materialer blive “udvidet til at udelukke mange høje omkostninger.”
“Standardisering af komponenter såsom injektorer og mange motorsensorer vil også blive håndhævet. Dele såsom udstødningssystemer og andre hjælpeartikler skal indgå i det, der udgør ‘kraftenheden’, for så vidt angår levetid og dermed straffe.”
Her kommer noget af det mere nørdede.
“For at modvirke reduktionen i kraften fra ICE vil MGU-K-effekten blive øget til 350 kW, med fuld effekt tilgængelig op til omkring 300 km/t. Reglerne specificerer følgende ligning for indsættelse: P(kW)=1850 – [5 x bilens hastighed (km/t)], når bilens hastighed er under 340 km/t; ved eller over 340 km/t vil MGU-K-effekten være begrænset til 150 kW.”
“I et træk for at sikre, at alle højspændingskabler er inden for bilernes primære kollisionsstruktur, skal MGU-K monteres i batterivolumenet (men ikke i dets hus). Hvordan dette vil påvirke termisk styring, er endnu uvist.”
“FIA oplyser også, at reglerne er blevet udformet med det formål at øge vejrelevansen af ERS-komponenterne; mens battericellekemi og teknologi vil være åben for udvikling, er der e ikke-eksklusivitetsbestemmelse i reglerne.”
“Den store udfordring er ikke at overvælde holdene. Det store spørgsmål i 2026 bliver energistyring. Derfor er vi nødt til at forbedre aerodynamikken. Det skal vi være fornuftige med. Det er nemt for os at kræve noget, men holdene skal kunne bygge det. Nogle ting skal dog gøres.”
”Vi har defineret drivlinjen på en sådan måde, at det bliver meget svært at styre energien. Det tvinger os ind i et chassis med lidt ‘drag’. Så vi har brug for en form for aktiv aerodynamik og mindre biler. Der har vi sat nogle mål.”
“Akselafstanden bliver kortere. Vi ønskede det allerede i år, men det blev kun til en lille reduktion, fordi holdene var bekymrede for at få plads til alt i bilen. Nu ved vi, at vi kan gøre det med en kortere og smallere bil.”
“Vi er nødt til at træffe disse beslutninger hurtigt. Ingeniørerne arbejder allerede for fuld damp på deres motorer. Inden de sætter turboladeren det forkerte sted, skal vi have en plan for hvad bilens dimensioner skal være i fremtiden. Så man så også kan sætte baghjulsophænget i.”
Så 2026 bliver igen en helt ny type Formel 1-bil.