Vildt rygte – Mercedes bliver til Aston Martin

Red Bull Racing-fans Copyright Red Bull Contentpool

Før jul begyndte historierne om, at mangemilliardær Lawrence Stroll var interesseret i at købe en større del af sportsvognsmærket Aston Martin. Allerede delejer af Racing Point gik historierne på, at Racing Point kan blive til Aston Martin Racing i fremtiden.

Sidste weekend begyndte et endnu vildere rygte. Toto Wolff og Lawrence Stroll (igen) skulle være i gang med at planlægge en overtagelse af Mercedes AMG F1, hvilket samtidig vil betyde, at Mercedes trækker sig helt eller delvist ud af Formel 1.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG

Formel 1-holdet vil stensikkert være ude, men om motorafdelingen også vil være en del af et salg, vides endnu ikke. Fakta er dog, at Mercedes ikke har tilmeldt sig 2021-mesterskabet endnu (det har ingen hold p.t., red.) og p.t. har de ingen kørere under kontrakt for 2021, selv om Lewis Hamilton skulle være meget tæt på en vellønnet toårig kontraktforlængelse.

Toto Wolff har også været nævnt som en afløser for Chase Carey. Amerikanerne har fundet ud af, at Formel 1 ikke er et hobbyarbejde, og Sean Bratches har allerede meldt sin afgang. Hvad der tæller imod Toto Wolff er, at Ferrari har brugt deres vetoret til at forhindre Toto Wolffs overtagelse af Chase Careys stilling.

På grund af Totos nære forhold til Mercedes ønsker Ferrari, at østrigeren får en karensperiode på tre år inden han kan blive den store mand i Formel 1.

Mercedes fejrer deres sjette dobbelte verdensmesterskaber
Copyright Mercedes AMG

Hvis Mercedes snupper konstruktørmesterskabet igen i år, så sætter de en ny rekord med syv mesterskaber i træk. På nuværende tidspunkt deler de med Ferrari, der vandt fra 1999 til 2004. Mercedes har vundet fra 2014 til 2019.

Mercedes er udover Formel 1 også involveret i en direkte kamp med de andre tyske mærker BMW, Audi og Porsche i Formel E, så man kan spørge hvad der stadig er for Mercedes at opnå i Formel 1.

Lance Stroll
Copyright Racing Point F1 Team

Derfor giver rygtet om Aston Martins overtagelse af Mercedes god mening. Hvis Lawrence Stroll får held til både at købe Aston Martin og overtage Mercedes AMG F1, så har Aston Martin allerede et B-hold i Racing Point.

Lige nu er det stadig et vildt rygte, men vi bliver klogere i fremtiden.